BÀSQUET - LLIGA ACB
Esports 09/01/2011

Si tens Navarro i Ricky Rubio, el més difícil es torna fàcil

Els 25 punts de Juan Carlos Navarro, combinats amb una excel·lent defensa de Ricky Rubio i una gran aportació de Lorbek i Ingles, tornen a fer temible el Barça i, de retruc, fan un favor al DKV Joventut.

David Jover
2 min
Pascual, Anderson

BARCELONA.Els números diuen que aquest Regal Barça no és millor que el de la temporada passada. És cert, no ho és.

Després de vèncer en dotze dels quinze partits disputats fins ara, els homes de Xavi Pascual reben, de mitjana, 64,3 punts per partit, el que els consolida com la millor defensa de la competició. Fa un any, però, els números eren millors perquè tan sols en rebien 61,6. La 15a jornada de l'any passat, els blaugranes havien perdut un partit. Tot i així, les darreres setmanes del conjunt català estan sent excelses pel que fa a l'actitud defensiva i al talent, ja que aquestes dues característiques es posen al servei de l'equip. Si el Regal deixa enrere les lesions que ha tingut durant aquesta primera volta i aconsegueix acoblar Alan Anderson i Joe Ingles, pot arribar a ser més temible que fa un any. L'únic problema, però, arribarà quan Basile i Mickeal es recuperin de les seves lesions.

La plantilla comptarà amb 14 fitxes i s'hauran de fer convocatòries. Qui no accepti el seu nou rol podria desestabilitzar un equip que sembla destinat a tornar a guanyar diversos títols.

Navarro fa de líder

Al final del primer quart, i amb 12-15 a l'electrònic, Navarro no només no havia anotat, sinó que havia fallat els dos llançaments que havia intentar. Tot feia indicar que la Bomba no tindria el dia, però en un no-res tot va fer un gir. Al segon quart, amb 19-23 al marcador, Navarro va aparèixer, i de quina manera. Tretze punts de manera gairebé consecutiva, amb tres triples i dues cistelles de dos, van catapultar el Barça, i al descans l'avantatge ja era de vuit punts, 28-36.

A la represa, amb uns altres cinc punts en pocs segons, va deixar el partit molt encarrilat i això va ser un alleujament per als de Pascual. Els malaguenys, que s'estan jugant el ser o no ser i poder entrar a la Copa del Rei, estaven perduts i l'ansietat els va poder. Ho van intentar de totes les maneres i l'única que els va resultar efectiva, una zona 2-3 tapant molt bé els espais i fent ajudes, va arribar tard i quan ja perdien per vint punts (38-58) després de dos tirs lliures d'Ingles. En els minuts finals, l'Unicaja va aconseguir remuntar i situar-se tan sols deu a sota (50-60), però un parcial final de 3-10 va tancar el matx a favor dels blaugrana.

Defensa exemplar Ahir, el Barça va voler vèncer des de la defensa i li va sortir bé. Qui primer es va entonar a la pista del darrere va ser Ricky Rubio. El jove base del Masnou contagia els seus companys amb la seva actitud agressiva i elèctrica i al pavelló de l'Unicaja, si no surts així, estàs sentenciat. Minuts més tard li va agafar el relleu Víctor Sada. El badaloní va fer una autèntica exhibició defensiva i, a més, va aportar rebots i taps. On hi havia una pilota dividida allà hi era Sada. El Barça té molta sort de comptar amb un jugador com ell, que accepta el seu rol a la perfecció i mai es queixa, només treballa. I a l'alegria del triomf blaugrana s'hi suma la Penya, també. L'Unicaja, rival directe dels de Pepu en la lluita per la Copa, tenen dues derrotes més que el DKV i queden pràcticament descartats.

stats