Esports 02/09/2011

Natàlia Rodríguez es penja el bronze en els 1.500 metres

Natalia Arroyo
Natàlia Rodríguez en creuar la línia de meta.

Barcelona.Natàlia Rodríguez es va penjar en la cursa de 1.500 metres la medalla de bronze, la primera de la delegació espanyola en els Mundials d'atletisme de Daegu. L'atleta de Tarragona va fregar l'or, que era la seva aspiració, però va acabar perdent pistonada en els últims metres i va acabar tercera, amb un temps de 4:05.87.

Després d'un inici conservador, Rodríguez va canviar el ritme per entrar en l'última volta en primera posició. L'atleta va dominar durant 300 metres fins que, després de l'últim revolt, va veure com en els últims metres de la recta final la superaven la nord-americana Jennifer Barringer, or (4:05.40), i la britànica Hannah England, plata (4:05.68).

"La veritat és que em van perjudicar les ganes. Vaig fer el canvi de ritme molt lluny, que no és molt típic en mi. Després vaig entrar en l'última volta a sac, perquè em trobava molt forta, i vaig arriscar", explica Natàlia Rodríguez, que en els Mundials de fa dos anys va ser desqualificada després d'entrar a la línia de meta en primer lloc.

Segons Natàlia Rodríguez: "Estava obsessionada per aconseguir l'or, però una medalla de bronze em dóna moltíssima il·lusió de cara a l'any vinent".

De la resta de la jornada va destacar Jesse Williams, que en salt d'alçada es va convertir en el primer campió del món nord-americà en 20 anys en imposar-se a la final amb un salt de 2,35, la mateixa marca que el rus Aleksey Dmitrik.

La sisena jornada dels Mundials va ser nefasta per a grans figures com Yargelis Savigne, que aspirava al seu tercer títol en triple salt, o Maryam Jamal, última en 1.500 metres.