MOTOR - DAKAR 2013
Esports 15/01/2013

Nani Roma guanya i Peterhansel es manté primer en cotxes

El català Nani Roma s'imposa en l'etapa més llarga del Dakar, que deixa canvis significatius a la classificació en la categoria de motos. El francès Casteau té un accident i el portuguès Faria és el nou líder.

Martí Molina
1 min
El català Joan Nani Roma va aconseguir la seva segona victòria en aquest Dakar en l'etapa més llarga de la prova.

BARCELONA.Joan Nani Roma va aconseguir la seva segona victòria d'etapa en aquesta edició del Dakar després d'imposar-se en la jornada més llarga de competició, amb un tram cronometrat de 593 quilòmetres entre les localitats de San Miguel de Tucumán i Córdoba.

El català va conduir més ràpid que ningú el seu cotxe i va aconseguir més de quatre minuts d'avantatge respecte al seu company d'equip Stéphane Peterhansel, que es manté líder. Tanmateix, Roma és quart a més d'una hora i mitja del primer classificat, sense opcions a la victòria final.

L'etapa va ser molt accidentada, sobretot en la categoria de motos, on hi va haver canvis substancials en la classificació. El més destacat va ser el del francès David Casteau, que liderava la prova, i que va xocar contra una vaca. El pilot -amb un traumatisme a l'espatlla- va poder seguir, però es va quedar sense opcions a victòria. El triomf d'etapa va ser per al també francès Cyril Despres, que es va situar segon a la general a tan sols cinc minuts del primer classificat, que ara és el portuguès Rubén Faria.

Laia Sanz es queda sola

D'altra banda, l'abandonament de la xilena Josefina Gardulski -a qui se li va encendre la moto- fa que Laia Sanz sigui l'única dona que queda en cursa a la categoria de motos. Avui, més de 350 quilòmetres cronometrats entre les localitats argentines de Córdoba i La Rioja.

stats