En breu
Esports 11/01/2013

Nani Roma es queda atrapat a les dunes i Carlos Sainz es retira

Nani Roma perd més d'una hora

La sisena etapa del Dakar no va ser positiva per al català Joan Nani Roma. El català, que va guanyar la cinquena etapa, va perdre ahir una hora i 45 minuts atrapat a les dunes del desert d'Atacama. Roma, que obria pista després de guanyar l'etapa del dia anterior, va perdre molt de temps per sortir d'una duna al voltant del quilòmetre 75 de l'especial d'ahir entre les localitats xilenes d'Arica i Calama, de 438 quilòmetres. Després de la sisena etapa, Nani Roma és setè a la general, a una hora i mitja del líder, Sté- phane Peterhansel.

Al-Attiyah guanya i Sainz abandona

El triomf en la categoria de cotxes va ser per al qatarià Nasser al-Attiyah, que juntament amb el seu copilot, el català Lucas Cruz, va completar l'etapa en 3 hores, 32 minuts i 8 segons. El seu company d'equip, el madrileny Carlos Sainz, no va poder acabar l'etapa i va haver d'abandonar després de trencar el motor del seu Buggy.

Pedrero, el millor català a les motos

En la categoria de les motos, la sisena etapa se la va emportar el xilè Francisco Chaleco López. Segon va ser Ruben Faria i tercer Cyril Despres, que és segon a la general i va retallar diferències amb el líder, Olivier Pain (ara només estan separats per 2 minuts i 22 segons). El millor català va tornar a ser Joan Pedrero, que va acabar l'etapa en la novena posició i és 14è a la classificació general.