MOTOR - DAKAR 2013
Esports 10/01/2013

Nani Roma ataca i aconsegueix el primer triomf d'etapa

El català Joan Nani Roma va aconseguir la primera victòria al Dakar 2013 després d'arribar ahir primer a Arica (Xile). El de Folgueroles segueix cinquè a la classificació general, que encapçala Peterhansel.

Nuria García
1 min
Nani Roma, amb el seu Mini, va aconseguir ahir la primera victòria d'etapa d'aquest Dakar i és cinquè a la general.

BARCELONA.Al Dakar el català Joan Nani Roma és un d'aquells pilots que van de menys a més, que milloren a mesura que va avançant el ral·li. El primer dia va acabar en la novena posició i en la segona etapa va creuar la meta en la 17a posició, després de cometre una errada de navegació i de patir una avaria com a conseqüència d'una punxada. Però després Nani Roma només ha fet que progressar: dues etapes en la cinquena posició i, ahir, el primer triomf. Tot això demostra que va recuperant terreny respecte a Stéphane Peterhansel, el seu gran rival, líder de la general i a la vegada company de motorhome , ja que els dos pilots de Mini dormen al mateix lloc.

Barreda perd les opcions al títol

El pilot de Torreblanca Joan Barreda va haver de descartar ahir pràcticament totes les opcions de triomf després que perdés tres hores per un problema mecànic. Barreda va trencar la bomba de la benzina al quilòmetre 72 d'una especial de 136. I així es va acabar el seu somni de guanyar el Dakar. Si ell va ser la creu de la jornada en la categoria de motos, la cara va ser Joan Pedrero, que va demostrar que està recuperat de la caiguda que va patir durant la quarta etapa i va acabar tercer. A la general el català més ben situat segueix sent Jordi Viladoms, que és cinquè.

Avui la caravana del Dakar creuarà el desert d'Atacama en una especial de 454 quilòmetres.

stats