TENNIS - ROLAND GARROS
Esports 07/06/2013

Nadal contra Djokovic, una semifinal d'or

El mallorquí i el serbi cerquen avui la final Roland Garros

Javier Albisu
2 min

París.Rafel Nadal i Novak Djokovic s'enfrontaran avui (13.00/Cuatro) en la semifinal de Roland Garros, en un duel que ja és un clàssic del tennis modern i que es convertirà en la primera ocasió en tres anys que el mallorquí i el serbi se citen en una pista sense disputar-se directament un títol.

La primera semifinal masculina de Roland Garros serà un xoc de màxima altura entre el millor jugador del món, Djokovic, i el tennista més en forma del moment i el millor en terra batuda, Nadal. El partit, que normalment hauria estat una altra final entre aquestes dues temibles raquetes (ja n'han disputat 16), es va anticipar a la seminfinal perquè Nadal accedí al quadre com a tercer favorit del torneig.

Ambdós volen guanyar-se el dret d'intentar engrandir la seva llegenda aquest diumenge, amb la Copa dels Mosqueters en disputa i contra el guanyador del duel en l'altra avantsala de la final entre el valencià David Ferrer i el francès Jo-Wilfred Tsonga, que jugaran després de Nadal i Djokovic.

Djokovic cerca l'únic Grand Slam que se li resisteix i que va acaronar l'any passat en la final, una altra vegada contra Nadal, que va sumar llavors set títols a París i va superar el rècord del suec Bjorn Borg. El serbi encadena dotze semifinals d'un gran i arriba a París amb una ratxa de 28 victòries, 3 derrotes i 3 títols, entre els quals el darrer Obert d'Austràlia.

Per part seva, Nadal suma 57 victòries i només una derrota a Roland Garros (Robin Soderling, 2009) i intenta convertir-se en el primer tennista que suma vuit títols en el mateix Grand Slam. I, de passada, guanyar el seu dotzè gran, davant els sis títols de la màxima categoria que atresora Djokovic.

El de Belgrad arrossega un parcial desfavorable contra el manacorí, amb 15 victòries per a Djokovic i 19 per a Nadal. Tanmateix, el serbi es va apuntar el darrer duel entre tots dos, disputat en la final del darrer Màsters 1.000 de Montercarlo, també damunt terra batuda.

stats