TENIS
Esports 11/06/2013

Nadal busca caçar els 17 grans títols de Federer

El tenista balear enfila Wimbledon amb confiança després de guanyar el seu vuitè Roland Garros

Oriol March
2 min

BarcelonaNicolás Almagro, tenista temperamental, s'ha enfrontat tres vegades contra Rafa Nadal a Roland Garros, totes amb victòria del tenista de Manacor. Durant el primer partit que van disputar a la terra batuda de París, l'any 2008, Almagro va deixar anar una frase amb ràbia: "Tindrà quaranta anys i seguirà guanyant aquest torneig!" Un pronòstic ambiciós però que, de moment, s'està complint al peu de la lletra.

De moment, Nadal ja suma avui vuit triomfs a Roland Garros -l'últim, aconseguit aquest diumenge contra David Ferrer- i dotze Grand Slams amb només 27 anys acabats de fer. La pregunta que sobrevola el dia després de la seva enèsima victòria a París és aquesta: ¿el tenista balear serà capaç de superar les disset victòries en grans tornejos que ha aconseguit el millor jugador de la història, Roger Federer? D'entrada, tenint en compte que parlem de Nadal, fer pronòstics és molt arriscat. Després de passar-se més de sis mesos lesionat, ningú era capaç de predir que tornaria a vèncer a Roland Garros ni que disputaria nou finals en els nou títols disputats enguany. "És fascinant el que ha aconseguit", escrivia ahir a El País l'extenista Carles Moyà, bon coneixedor de l'entorn del de Manacor.

Els seus 27 anys fan predir que, com a mínim -i vistos els precedents-, tindria molts números per sumar un parell més de Roland Garros a les seves vitrines. A Wimbledon, on suma dues corones, la disputa és més competida: Novak Djokovic i Andy Murray són especialistes sobre gespa. Sense oblidar, a més, que Federer suma set títols a Londres. En pot aconseguir més? Probablement, però se li acaben les bales i als seus 31 anys ha iniciat un suau declivi cap a la retirada.

Als Estats Units i a Austràlia, on Nadal hi ha guanyat només una vegada, el de Manacor sempre opta a tot. La pista ràpida no és la millor per desenvolupar el seu joc, però ja ha demostrat que se'n pot sortir. L'any 2010, per exemple, va aconseguir encadenar Roland Garros, Wimbledon i Open dels Estats Units. La confiança de guanyar a París el pot tornar a catapultar.

stats