TENNIS - WIMBLEDON
Esports 24/06/2013

Nadal cerca el triplet a Londres

Debuta avui davant Steve Darcis. Federer té l'opció de sumar el seu vuitè títol a l'All England Club

Ara Balears
4 min
SUPERVISAT Rafel Nadal es va entrenar ahir a les pistes de l'All England Club sota l'atenta mirada del seu entrenador, Toni Nadal. El manacorí cerca adaptar-se a l'herba, ja que enguany no ha disputat cap torneig de transició després d'alçar el seu vuitè títol de Roland Garros.

Palma.Sense temps per assaborir com cal la seva gesta hitòrica a Roland Garros, Rafel Nadal afronta un nou repte en la seva carrera: aconseguir el triplet a Wimbledon. El tercer Grand Slam de la temporada comença avui a Londres en el que serà la 127a edició del torneig blanc per antonomàsia, en el qual el manacorí haurà d'adaptar-se a una superfície, l'herba, que exigeix un major desgast dels genolls.

Nadal debuta avui davant el belga Steve Darcis, número 113 de l'ATP, amb la intenció de començar a agafar el rodatge necessari per encarar un quadre complicat. Serà en el segon torn de la pista número 1, en la qual el joc comença a les 14.00 del migdia. El mallorquí ha derrotat Darcis en l'única vegada que s'han enfrontat, en el torneig de Doha de l'any 2010, quan el belga s'hagué de retirar.

Si vol tornar a coronar-se a Londres, el manacorí hauria de desfer-se dels altres tres grans del circuit, sempre que aquests també continuïn amb vida. Roger Federer l'esperaria als quarts de final; Andy Murray, a les semifinals, i el número 1 del món, Novak Djokovic, a la final. El sortegi del quadre li va deixar un camí complicat.

Canvi d'estil

El camí dependrà de com responguin les seves articulacions a l'estora de Wimbledon, més verda que mai gràcies a lleu brusca que els darrers dies ha caigut sobre la capital britànica. "L'herba és la superfície més complicada per al meu genoll. Les posicions que s'han d'adoptar a la pista són molt baixes, de molta flexió, i allà és on més sent el genoll", va explicar el manacorí.

Així, Nadal haurà de variar d'estil per adaptar-se a les exigències de l'herba. Un servei més potent i intentar escurçar la durada dels punts seran dos aspectes primordials per minimitzar l'efecte de la superfície en les articulacions.

El mallorquí, castigat durant mesos pel genoll esquerre, torna a l'escenari on fa un any va començar el seu calvari, quan un desconegut Lukas Rosol va fulminar a segona ronda el dos pics campió a la pista central de l'All England Club.

Passada aquella sorpresa inicial per aquella derrota inesperada, el jove txec va resultat no ser la nova estrella del circuit, sinó el rival que es va trobar amb Nadal justament el dia en què el seu genoll el va obligar a aturar-se. El manacorí va trigar 221 dies a aparèixer de nou en una pista, però quan ho ha fet ha estat una altra vegada al màxim nivell. D'ençà que ha tornat, ha guanyat set dels nou tornejos que ha disputat i ha arribat a totes finals.

Federer l'encalça

El 2008 Nadal aconseguí el seu primer títol a l'All England Club en un partit que ocupa un lloc privilegiat en la història del torneig i del tennis. Després de 4 hores i 48 minuts de joc, en el que és la final més llarga de la centenària història del torneig, el manacorí deixà Roger Federer amb llàgrimes als ulls. El 2010, va sumar el seu segon títol davant Thomas Berdych.

El tennista suís, de 32 anys, cerca igualar la fita que va aconseguir el manacorí a París. Federer, que coneix cada bri d'herba de la central londinenca, hi debuta avui davant el romanès Victor Hanescu, amb la intenció de començar el camí que vol que el porti al seu vuitè títol. Federer arriba rodat a Londres, després d'adjudicar-se el torneig de Halle, per la qual cosa és un rival temible per la seva experiència i pels set títols que acumula de Wimbledon.

Federer entrarà a la pista central vestit amb l'americana blanca que l'acredita com a darrer vencedor del torneig per inaugurar una edició per la qual va explicar sentir-se preparat per assumir el repte del complicat quadre que també li ha tocat.

"Estic llest per al desafiament, tenc un quadre molt difícil amb Rafel a la meva part, però si vols guanyar el torneig has de vèncer els millors. I per això som aquí. Sempre és un privilegi i un plaer tornar a Wimbledon, especialment pels bons records que tenc d'aquest lloc, i no només de l'any passat", va explicar. "M'agraden els quadres complicats, no m'espanten", va sentenciar un jugador que comparteix amb Pete Sampras i William Renshaw el nombre màxim de títols a Londres.

Dues setmanes de tennis, tradició i obligacions, cavallerositat i teles blanques. Sense oblidar-se de les maduixes amb nata, tret distintiu d'un torneig que sobreviu com el més emblemàtic del circuit gràcies a unes tradicions que provoquen polèmica i debat i també la seva diferenciació de la resta.

L'extennista Juan Carlos Ferrero va assenyalar que amb la participació a Wimbledon arriba l'hora de la veritat per a Nadal, perquè s'ha d'enfrontar a una superfície més agressiva per als seus genolls. "Els resultats que ha aconseguit l'han sorprès fins i tot a ell. El nivell tennístic, ell sap que el té, i el nivell físic bé, bé, no sé com està, perquè sembla que sempre té mal, però allò cert és que que ha aconseguit uns resultats impressionants", va explicar. "Però ara arriba l'hora de la veritat; a terra sempre es pateix menys i l'herba ara és una prova complicada per a ell. La resta de l'any té una oportunitat molt bona per tractar d'aconseguir el número 1, a veure com respon el seu genoll", va comentar el valencià a l'agència Efe.

stats