Tenis
Esports 18/08/2013

Rafa Nadal tomba Berdych i arriba a la seva primera final a Cincinnati

El manacorí s'enfrontarà ara al nord-americà John Isner, que s'ha desfet de l'argentí Juan Martín del Potro

Efe
2 min

BarcelonaRafa Nadal ha mantingut el tarannà impecable sobre pista dura amb què transita aquesta temporada per superar el txec Tomas Berdych (7-5 i 7-6 (4)), sisè jugador del món, i aconseguir, per primera vegada en la seva carrera, arribra a la final del Màsters 1000 de Cincinnati.

Nadal, que ha trigat dues hores i 8 minuts en superar per catorzena vegada seguida al txec en els seus duels particulars (15-3), ha arribat a Cincinnati a la seva onzena final del curs a la recerca del seu novè títol.

A excepció de l'Masters 1000 de Montecarlo i el torneig de Viña del Mar, on va caure a la final, i del torneig de Wimbledon, on va perdre en el seu primer partit, Nadal ha guanyat tot el 2013. No coneix la derrota a pista dura, on buscarà un nou èxit.

Guanyador a Roland Garros, en els Masters 1000 de Canadà, Roma, Madrid, Indian Wells i en els tornejos de Barcelona, Acapulco i Sao Paulo, el tennista balear buscarà el títol davant el nord-americà John Isner, que prèviament ha derrotat l'argentí Juan Martín del Potro.

Nadal ha trencat el servei del seu rival en l'onzè joc del primer set i s'ha anotat el primer set per 7-5. Berdych, que buscava a Cincinnati el seu primer títol del curs després de les frustrades finals a Dubai i Marsella ha tingut a la mà el segon set.

Ha trencat per primera vegada el servei del manacorí en el sisè joc del segon set i s'ha situat amb 4-2 i el servei del seu costat. Nadal ha reaccionat amb autoritat i ha esmenat la situació (4-4). Salvat el servei, el parcial ha quedat en mans del desempat, on el balear ha sigut millor i ha tancat el partit després de més de dues hores.

Rafa Nadal i el nord-americà John Isner es jugaran el títol. El nord-americà ha aprofitat el significatiu enfonsament de l'argentí Juan Martín del Potro (6-7 (5), 7-6 (9) i 6-3), que ha desaprofitat, servei en mà, un punt de partit, per arribar a la final del torneig de Cincinnati, la segona que aconsegueix en un Màsters 1000 després de la d'Indian Wells que va perdre l'any passat.

Nadal ha guanyat els tres enfrontaments previs que ha tingut contra Isner, encara que l'últim va ser el 2011, a Roland Garros, on el campió va necessitar els cinc sets.

stats