Apunts esportius
Esports 03/07/2011

NBA

2 min
NBA

La lliga de bàsquet xinesa podria ser la gran beneficiada del locaut que pot viure la NBA. Les negociacions entre els dirigents de la lliga nord-americana i els representants dels jugadors per pactar un conveni col·lectiu nou per als esportistes no van arribar a bon port i s'ha decretat el tancament patronal de la competició en espera d'una solució de darrera hora. Bona part de jugadors donen per fet que la NBA no podrà començar i alguns ja busquen destinacions alternatives per mantenir-se en forma.

Pau Gasol ja va deixar clar en una entrevista al diari ARA del mes de gener que si no pot jugar amb els Lakers la seva prioritat seria tornar a la lliga espanyola, on el Barça sempre seria la primera opció. "És difícil jugar només uns mesos en un club i injust per a aquest equip que fa una aposta i hi inverteix, però no m'agradaria passar un any en blanc". Ara el jugador de Sant Boi de Llobregat admet que la lliga xinesa també és una possibilitat, ja que "és un mercat molt potent, hi ha una gran afició al bàsquet i és una alternativa possible per muntar alguna cosa, però tot és hipotètic".

Molts dels companys de Gasol, de fet, pensen en el mercat xinès, començant pel mateix Kobe Bryant, que acaba de tractar-se d'uns problemes al genoll a Alemanya. Derrick Williams, número 2 del darrer draft , i nou jugador dels Minnesota Timberwolves han confirmat en declaracions al Los Angeles Times que molts -fins a 17 jugadors controlats pel representant Rob Pelinka- mediten seriosament jugar a la Xina, on els sous serien molt alts. I un d'ell seria Kobe Byrant.

Un altre jugador dels Lakers que negocia per jugar en la lliga xinesa (concretament a Xangai) és Dereck Fisher. Aquest és un fet significatiu, ja que Fisher és representant dels jugadors en les negociacions amb la NBA. El fet que Fisher acabés acceptant una oferta xinesa per jugar en espera del retorn de la lliga nord-americana seria el senyal més clar que les posicions de les dues parts es troben més allunyades que mai.

Uns a ltres jugadors, en canvi, pensen en Europa a causa del nivell més alt del seu bàsquet. És el cas de Ron Artest, que ha admès al seu Twitter que el seu representant ha trucat als millors clubs de la lliga ACB, on s'ha trobat que "ja tenen les plantilles tancades". Artest també ha preguntat per lligues com la francesa, l'alemanya i la turca. Rudy Fernández i Ricky Rubio, per altra banda, tenen clar el que volen: que no es produeixi el locaut i poder jugar en els seus nous equips.

stats