BÀSQUET
Esports 12/10/2011

La NBA cancel·la els primers 100 partits de la temporada

àlex Gozalbo
2 min
David Stern, comissionat de la NBA, va atendre els mitjans de comunicació a l'hotel Waldorf Astoria.

BarcelonaLa temporada 2011-2012 de la NBA no començarà puntual i, de fet, queda per veure si es disputarà. Després d'una reunió de més de set hores a Nova York, jugadors i propietaris de la NBA no es van posar d'acord i el comissionat de la competició, David Stern, va anunciar que es manté el tancament patronal i es cancel·len oficialment les dues primeres setmanes de la temporada. En total, 100 partits.

Des que al juliol expirés l'antic conveni (el collective bargaining agreement ), jugadors i propietaris han tractat d'arribar a un acord per evitar que es repetís el tancament patronal de la temporada 1998-1999, quan la competició es va reduir de 82 a 50 partits per equip. L'última temptativa, que tot i les bones sensacions prèvies va finalitzar sense acord, es va celebrar al luxós hotel Waldorf Astoria de Nova York.

"Les dues parts seguim molt allunyades i una temporada amb 82 partits ja no serà possible", explica David Stern, que des de fa 27 anys ocupa el càrrec de comissionat de la NBA. Ell i Adam Silver han representat els propietaris de les 30 franquícies, 22 de les quals asseguren que amb el model de negoci actual perden diners.

"Arribats a aquest punt, no estic segur de com continuarà. Segueixo pensant que hem sigut justos i raonables en la nostra posició", explica Derek Fisher, company de Pau Gasol als Lakers i president del sindicat de jugadors (NBPA).

Segons Billy Hunter, director executiu d'aquesta organització: "Potser s'hauran de perdre alguns partits perquè tothom entengui la fermesa dels jugadors. No sé si la temporada està en perill, però crec que això seria una bogeria".

Pau i Marc Gasol continuaran entrenant-se amb el Barça Regal, mentre José Manuel Calderón ho farà amb el filial blaugrana. Ricky Rubio i Serge Ibaka, per la seva banda, ja són a Los Angeles i Miami, on treballen amb un grup de jugadors de la NBA.

A més, Rudy Fernández, Kevin Seraphin i Kyle Singler podran continuar jugant al Reial Madrid, el Caja Laboral i el Lucentum Alacant, clubs amb els quals s'han compromès mentre duri el tancament patronal. De moment, els seus entrenadors podran comptar amb ells per a deu partits més, sis en el cas de Singler, que no ha de competir a l'Eurolliga.

I ara què?

Després de l'últim desacord, jugadors i propietaris no han fixat una nova data per tornar a reunir-se. La següent trobada serà més tensa, ja que totes dues parts hauran perdut diners. Sports Illustated xifra en 83 milions de dòlars els diners que les franquícies deixaran d'ingressar en concepte de venda d'entrades, mentre que els jugadors s'hauran d'oblidar d'uns 350 milions en concepte de salaris.

stats