BÀSQUET
Esports 27/11/2011

La NBA arriba a un principi d'acord per desbloquejar el locaut

àlex Gozalbo
2 min
Derek Fisher, Billy Hunter, David Stern i Adam Silver després  de la reunió de 15 hores a Nova York.

BARCELONALa NBA tornarà per Nadal. Els jugadors i els propietaris van arribar ahir a un principi d'acord per desbloquejar el tancament patronal i la temporada, que es reduirà de 82 a 66 partits, començarà el 25 de desembre. Una reunió de 15 hores va servir per començar a clarificar una situació que ja feia 149 dies que durava.

El nou conveni laboral, que estarà en vigor entre sis i deu anys, es redactarà en menys de dues setmanes i després se sotmetrà a votació. Si no hi ha cap contratemps, les franquícies començaran la pretemporada (els training camps) divendres 9 de desembre, data en què també s'obrirà el període perquè els jugadors que són agents lliures negociïn els seus contractes. Cada equip jugarà entre dos i quatre encontres de preparació.

La NBA començarà els seus partits oficials el dia de Nadal amb tres partits de primer nivell: un Mavericks-Heat, amb Rudy Fernández; un Knicks-Celtics, i un Lakers-Bulls, amb Pau Gasol. Un dia més tard arribarà el debut de Ricky Rubio en partit oficial, ja que els Minnesota Timberwolves jugaran contra els Oklahoma City Thunder.

La situació de Marc Gasol és una mica diferent, ja que el pivot català és agent lliure restringit i, per tant, els Memphis Grizzlies tenen dret a igualar qualsevol oferta que arribi per fer-se amb els seus serveis. Tot i que el nou conveni retalla les opcions econòmiques dels equips, el jugador té dipositades moltes esperances en el seu nou acord. "Hauria de tenir opció a un contracte considerable i no hi ha gaires equips que puguin tenir aquest espai econòmic", recorda el seu germà Pau Gasol.

La finalització del tancament patronal de la NBA afecta set jugadors de la Lliga Endesa: Christian Eyenga (Fiatc Joventut); Rudy Fernández i Serge Ibaka (Reial Madrid); Kyle Singler (Lucentum Alacant); Kevin Seraphin i Goran Dragic (Caja Laboral), i Tiago Splitter (València Basket).

Quan han de tornar els jugadors?

La notícia va agafar molta gent per sorpresa. Jordi Fernández, entrenador ajudant dels Cleveland Cavaliers, que és a Barcelona, viatjarà dimarts als Estats Units. Els germans Gasol i Ricky Rubio ja hi són, i Christian Eyenga, per la seva banda, té previst volar-hi entre el dia 4 i el 5.

stats