LLIGA DE CAMPIONS
Esports 17/12/2011

La final de Munic passa pels vuitens a Leverkusen

La Champions ja té encreuaments de vuitens de final. Al Barça li ha tocat el Bayer Leverkusen i tancarà l'eliminatòria al març al Camp Nou. El rival del Madrid serà el CSKA, i l'anada, al febrer a Moscou.

Natalia Arroyo
2 min
La final de Munic passa pels vuitens a Leverkusen

BARCELONA.La Lliga de Campions comença a traçar el camí cap a la final a l'Allianz Arena de Munic el 19 de maig del 2012, una final en què David Villa, lesionat dijous de gravetat, espera tornar a ser protagonista com ho va ser a Wembley contra el Manchester United. La sort dels vuitens de final, repartida ahir en un sorteig celebrat a Nyon al migdia, va determinar que el Barça, vigent campió de la competició, s'enfronti al Bayer Leverkusen, rival que ha deixat fora del bombo el València, després d'una brillant fase de classificació en què gairebé ha pres el lideratge del grup A al potent Chelsea.

El Reial Madrid se les haurà amb el CSKA de Moscou i, tot i que, com el Barça, podrà jugar el partit decisiu de tornada al seu estadi, tindrà un difícil desplaçament a terres russes al mes de febrer, l'època més freda, amb temperatures que poden arribar als 25 graus sota zero. Tant el CSKA com el Zenit de Sant Petersburg eren dos dels rivals que no volia Guardiola, i que, de moment, ha pogut evitar.

Cesc Fàbregas, de fet, ho va celebrar obertament en el seu perfil de Twitter. "Hem esquivat els russos. Bé", deia. I, sobre el Bayer, afegia: "Els equips alemanys sempre són molt forts". En la mateixa línia Andoni Zubizarreta, des de Tòquio, va lloar la joventut de la plantilla de l'actual sisè classificat de la Bundesliga, a més de la qualitat que té en atac i l'experiència que aporta el veterà Michael Ballack al centre del camp i al vestidor. L'argument amb què Sandro Rosell va valorar la sort dels blaugranes va ser les comoditats de temperatura i viatge que suposa anar a Leverkusen i estalviar-se desplaçaments més exòtics o complexos com Rússia o Basilea.

Els mitjans alemanys van encaixar "el cop" del sorteig amb resignació i sinceritat. Diaris com Die Welt o Spiegel assumien que el paper de favorit "és clarament del Barça" i que això permetrà al Bayer "jugar sense pressió". El mateix discurs tenia Rudi Völler, exinternacional alemany i actual director esportiu del conjunt de Leverkusen: "Hi tenim molt poc a perdre. No ens amagarem, i si coincideix que el Barça té un mal dia, potser tenim alguna petita opció de passar".

Un mal precedent l'any 1988

No són gaires els cops que els dos equips s'han vist les cares a Europa. L'any 2002-2003 els blaugranes van desfer-se dels alemanys a la segona fase de grups i, la temporada anterior, van repartir-se una victòria cadascú. El mal record, com va recordar el secretari tècnic del Barça, té a veure amb una eliminatòria de la UEFA l'any 1988, en què el Bayer va superar el Barça als quarts de final i en va acabar sent el campió, després de derrotar l'Espanyol en una tràgica tanda de penals.

El futur de la selecció

El porter Adler, l'extrem Schürrle o el davanter Kiessling són internacionals i han relegat el veterà Michael Ballack a la banqueta.

'Neverkusen'

Tot i ser un clàssic del futbol alemany, la seva fama de no guanyar res li ha valgut el sobrenom de Neverkusen . Només té dos títols: la Copa del seu país el 93 i la UEFA del 88 guanyada a l'Espanyol.

stats