MUNDIAL SUB-20
Esports 21/06/2013

Arrenca el Mundial sub-20 de Turquia sense un clar favorit

L'absència de l'Argentina i el Brasil obre un ampli ventall d'aspirants al títol entre els quals destaca la selecció espanyola, la francesa, la colombiana i la mexicana

Efe
3 min

MadridAquest divendres comença el Mundial sub-20 de Turquia. La sorprenent absència de l'Argentina i el Brasil, els autèntics dominadors de la història dels Mundials sub-20,

En les anteriors 51 edicions d'un Mundial, tant en majors com en juvenils, masculí o femení, sempre Brasil i/o Argentina van representar al futbol sud-americà en les diverses cites organitzades per la FIFA. En categoria sub-20 els argentins dominen el palmarès amb sis títols i els brasilers els segueixen amb cinc.

Tot i aixì, hi ha una sèrie de seleccions que arriben com a candidates al títol. Per començar, la selecció espanyola i la francesa coincideixen en el Grup A, i són les dues grans favorites per classificar-se pels vuitens de final. No obstant, les sempre incòmodes Ghana i els Estats Units intentaran donar la sorpresa i col·lar-se entre les setze millors seleccions del món.

La selecció portuguesa, campiona del món sub-20 en les edicions de 1989 i 1991, és la gran favorita en el grup B, que l'integren també Nigèria, Corea del Sud i Cuba.

En el Grup C, es troba una altra de les candidates al títol, la selecció colombiana. La vigent campiona de Sud-Amèrica està emparellada amb l'amfitriona, Turquia, que serà la seva gran rival en aquest grup.

El combinat mexicà, campiona de la CONCACAF, és la referència del grup D. Els mexicans, encara amb el regust de l'or olímpic aconseguit als Jocs Olímpics de Londres 2012 –amb el conjunt sub-23–, s'enfrontarà a Grècia, Paraguai i Mali, la més dèbil a priori.

En el Grup I, la selecció anglesa és la més forta, tot i que el Xile, l'Egipte i l'Iraq no posaran les coses fàcils als anglesos. Mentre que l'Uruguai i la selecció croata es perfilen com a favorites del grup F per davant de Nova Zelanda i l'Uzbekistan.

La FIFA ha comunicat a tots els participants que el torneig es podrà disputar sense problemes i sense contratemps malgrat el difícil clima que es viu a Turquia per les protestes antigovernamentals.

El màxim organisme futbolístic mundial ha assegurat que fa un complet seguiment de les manifestacions al país i es compromet a vetllar per la seguretat del personal i les seleccionis participants.

Els jugadors a seguir

El Mundial sub-20 ha estat al llarg de la història un aparador per a joves futbolistes que s'han convertit en grans figures en el futur. En asqueta edició destaquen una sèrie de jugadors.

El blaugrana Gerard Deulofeu aspira a convertir-se en una de les figures d'aquest mundial sub-20. A la selecció espanyola també destaca la presència del jugador de l'Atlètic de Madrid Oliver Torres, que aquesta temporada ha combinat la primera plantilla amb el filial, i del madridista Jesé Rodríguez. El desequilibri de Deulofeu i Jesé, unit a la màgia d'Oliver, conformen un trident ofensiu que pot generar molts mals de cap a les defenses rivals.

El francès Paul Pogba és probablement el jugador més contrastat en l'elit del futbol mundial que participa en el mundial sub-20. I és que després de passar pel Manchester United, Pogba ha completat una temporada extraordinària al Juventus on s'ha consolidat al mig del camp i s'ha convertit en una peça clau en els esquemes d'Antonio Conte. Destaca per la seva força física, molt superior a la gran majoria dels jugadors del torneig, que va unida a una habilitat tècnica més que suficient.

El colombià Juan Quintero, davanter del Pescara italià, arriba ha aquest mundial després d'haver demostrat al conjunt italià que és un futbolista amb una gran habilitat tècnica, que té bona visió de joc, i que destaca per sobre de tot pel seu colpeig amb la cama esquerra. Quintero és un especialista en els llançaments de falta.

El mexicà Jonathan Espericueta és un migcampista de només 18 anys que destaca per la seva visió de joc i per gaudir d'una dreta privilegiada. Espericueta és un especialista a pilota parada i, en concret, domina a la perfecció els llançaments de córner –ja ha marcat 6 gols olímpics d'ençà que és professional–.

Finalment, l'anglès Ross Barkley és un altre dels futbolistes a tenir en compte. El migcampista de l'Everton és un jugador de banda que destaca per la seva rapidesa i fortalesa física. A més, arriba molt bé de segona línia i gaudeix d'un gran xut.

stats