EL CLÀSSIC
Esports 22/01/2012

Mourinho s'enfanga per defensar Pepe

Mourinho vol fer el que és impossible: defensar Pepe. Tot i que ho va intentar i fins i tot va comparar el cas amb el dels suposats insults racistes de Busquets a Marcelo, va acabar amenaçant una periodista.

Nuria García
2 min
LA MILLOR DEFENSA ÉS UN BON ATAC
 El tècnic portuguès va sortir a la roda de premsa atacant el Barça (recordant el cas de Busquets amb Marcelo) i va amenaçar una periodista d'El País, a qui va dir que si no es creia el que deia Pepe  i ho feia públic acceptés les conseqüències posteriors.

BARCELONAEl Reial Madrid de José Mourinho és un equip temible a la contra. I amb aquesta tècnica han aconseguit molts dels gols que han marcat aquesta temporada. I el tècnic del conjunt blanc, com que veu que al camp li funciona aquesta manera de jugar, ha decidit utilitzar-la també a la sala de premsa. Ahir va intentar el que sens dubte sembla impossible: defensar Pepe. Ningú troba cap justificació del que va fer el portuguès al Santiago Bernabéu. Mourinho, per defensar-lo, va contraatacar. Ho va fer comparant el cas actual amb el dels suposats insults racistes de Busquets a Marcelo en les semifinals de la Lliga de Campions de l'any passat. "No vaig veure que dubtéssiu l'any passat quan un jugador va fer un comentari racista i després ho va negar. Vaig veure un entrenador [Guardiola] confiar plenament en el que va dir el seu jugador i tothom el va creure, fins i tot la UEFA, que és el màxim organisme, el va creure", va recordar Mourinho.

El tècnic portuguès, que va dir que Pepe no estava preocupat per les crítiques que havia rebut durant la setmana ("Si ell diu que no ha estat intencionat, per què ha d'estar preocupat?"), va amenaçar una periodista -Eleonora Giovio, d' El País - quan li va preguntar si entenia que hi hagués gent que dubtés de Pepe. "Si vostè vol dir-li mentider a Pepe, faci-ho! Hi té tot el dret, però després que accepti les conseqüències. Si vostè li vol dir mentider, faci-ho i assumeixi-ho, és un problema entre vostè i la persona que està titllant de mentidera", va respondre Mourinho, desafiador. L'entrenador dels blancs va afegir: "Si Pepe diu públicament que no és intencionada [la trepitjada a Messi] i si algú creu que és un mentider com ha dit aquesta senyora de darrere [la periodista] o dubta de la dignitat d'una persona, que ho digui i que ho assumeixi", va concloure el tècnic.

Guardiola no respon

El tècnic del Barça, Pep Guardiola, va decidir no respondre l'atac de Mourinho recordant les semifinals de la Lliga de Campions de l'any passat: "No responc les rodes de premsa dels meus col·legues", va convenir, i sobre si es creu o no la versió de Pepe, Guardiola va dir: "Si ell diu que és involuntari, ell sabrà".

Pepe entra en la convocatòria

Tot i que no hi ha comunicat oficial per part del club blanc, segons publicaven ahir els diaris esportius madrilenys ( As i Marca ), Pepe pateix unes molèsties musculars que podrien fer que es perdés el partit d'avui contra l'Athletic i el de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Barça. Ahir el portuguès va entrar en la convocatòria que va donar Mourinho, i el mateix entrenador va dir que Pepe era dubte per al partit d'avui. Segons apunten aquests diaris, les molèsties musculars van fer que el jugador no acabés el partit contra el Barça al Santiago Bernabéu. Però les mateixes fonts diuen que podria haver-hi una segona lectura, que el club voldria castigar el defensa i, tot i que no el sancionarà, no jugarà els pròxims dos partits perquè recapaciti. D'aquesta manera, Pepe s'evitarà l'esbroncada d'avui de l'afició blanca al Santiago Bernabéu i la de dimecres al Camp Nou.

stats