LA LLIGA
Esports 03/11/2012

Mourinho manté el pols amb el seu filial

Albert Solé
2 min
José Mourinho, l'entrenador portuguès del Reial Madrid.

Aparentment José Mourinho va voler tancar ahir la polèmica, oberta per ell mateix -com li va recordar un periodista-, amb el tècnic del filial blanc, Alberto Toril, però no ho va aconseguir. Ahir, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Saragossa al Bernabéu (20 h, GolT i Canal+ Liga), va dir un parell de cops que no volia parlar més del tema, però tot i així va clavar un clatellot amb la mà ben oberta al tècnic del filial: "Toril té la seva autonomia i jo la meva. Ell fa el que vol i jo també. Però la meva opinió no ha canviat: José Rodríguez té 17 anys i no juga al filial, i sí que ho fan jugadors de 23 i 24 anys. Jo preferiria quedar dissetens i que juguessin els joves". El tècnic portuguès va fer aquestes declaracions tot i que és el màxim responsable esportiu del club blanc, que inclou el filial, des que es va desfer de Jorge Valdano.

El tècnic del Madrid, a més, va voler deixar molt clara la seva filosofia pel que fa als jugadors del planter: "Per mi el més important és guanyar, i pel madridisme crec que també. Contra l'Alcoià van poder jugar jugadors més joves, perfecte, però perquè vam guanyar". Finalment, quan li van recordar que es va deixar alguns noms a la llista de futbolistes del planter que havien debutat amb el Madrid i no havien acabat triomfant, Mourinho va respondre a la seva manera: "La llista que jo vaig donar era per a gent intel·ligent". Pam. I va tancar la polèmica així: "Per acabar amb aquesta història, en els últims tres moments històrics del Madrid, quants jugadors del planter hi havia? Final de la Champions del 1998: Sanchís i Raúl; final del 2000: Casillas i Raúl, i final del 2002: només Raúl [obviant Casillas, que va entrar a mig partit per substituir César]".

Un Saragossa diferent

Mourinho, fart d'un incendi que va encendre ell, va reclamar que li preguntessin pel partit d'aquesta tarda contra el Saragossa, i quan ho van fer va aprofitar-ho per llançar un dard contra el Barça, tot i que sense anomenar-lo, com sempre fa: "Contra el Saragossa haurem de jugar bé per guanyar, perquè el Madrid quan no juga bé no guanya. Altres equips quan no juguen bé passen certes coses i sí que guanyen, nosaltres no". L'única ocasió en què va centrar l'atenció en el rival d'avui Mourinho va comentar que aquest Saragossa no és el mateix que es va salvar patint la temporada passada, i va elogiar el seu tècnic, Manolo Jiménez. El Saragossa està a mitja taula amb 12 punts (9è) i ha encadenat tres victòries, dues de Lliga i una de Copa. Segurament Jiménez repetirà l'onze titular que va guanyar diumenge a Sevilla.

stats