EL MADRID ES MANTÉ A DOS PUNTS DEL BARÇA
Esports 04/01/2011

A Mourinho li funciona el joc ranci de sempre

El Madrid seguirà a dos punts del Barça, i l'Espanyol mantindrà la cinquena posició, després que els blancs derrotessin un Getafe que va portar el pes del partit, però que va descuidar massa la defensa.

Natalia Arroyo
2 min
Cristiano Ronaldo intenta una xilena impossible davant Benzema i el defensa del Getafe Rafa.

BarcelonaMourinho sobreviu a la Lliga espanyola perquè els seus plantejaments contracolpejadors, el seu futbol mediocre i deslligat de tota combinació que duri més de quinze segons, fan pensar a tots els rivals que aquest Madrid és vulnerable si se li juga de tu a tu.

És el que va fer el Getafe ahir, molt dignament, i el que el va condemnar a una derrota injusta. Els homes de Michel van merèixer més, per valents, per amants del bon futbol, però van donar massa facilitats als ràpids davanters blancs, que van trobar-se infinits contraatacs per matar el partit i tornar a golejar.

El Getafe va sortir exaltat, convençut davant la seva afició que podria dominar el Madrid, perquè per les botes dels Parejo, Manu o Gavilán hi havia més futbol que pel galàctic calçat madridista. Aquesta seguretat i aquestes ganes van confondre el Getafe, que va anar atacant cada vegada amb més jugadors, perdent equilibri al centre del camp, trencant massa d'hora el partit.

Sense voler, el Getafe va confeccionar un duel a la mida blanca, sense saber aturar-se a temps, excedit en la pilota dividida, incapaç de trobar la pausa adequada per no caure en el parany de la velocitat dels davanters visitants a l'esquena. Amb espais, aquest Madrid és criminal, vertiginós, imparable, el millor.

Sense proposar res i entregat al talent d'Özil, a la verticalitat de Di María i a les exhibicions de potència de Cristiano, Mourinho va trobar-se el partit fet al minut 19. Dues errades locals, un penal absurd de Mané sobre Di María i un forat suïcida a la frontal que va aprofitar Özil, van deixar el partit vist per a sentència. No perquè el Getafe ho deixés d'intentar, sinó perquè, obligadament abocat a l'atac, va ser encara més vulnerable en defensa. Una acció magistral de Parejo va aportar emoció al descans, però una altra errada del Getafe quan els locals somiaven l'empat va regalar la victòria al Madrid i, de passada, un gol més a Cristiano, que ja en suma 19 i manté la batalla amb Messi per ser pichichi de la competició.

Tot i l'expulsió final d'Arbeloa, per doble groga, i un darrer gol d'Albin al 84', el Getafe no va trobar aquella darrera jugada que li hauria fet sumar tres punts que va merèixer. El Madrid va patir, va demanar l'hora. I és justament aquesta aparent fragilitat la que la propera jornada li tornarà a regalar un rival obert, descarat i generós.

stats