Esports 28/04/2011

Mourinho, Pepe i Ramos no trepitjaran el Camp Nou

David R. Jover
3 min
Mourinho, Pepe i Ramos  no trepitjaran el Camp Nou

Barcelona.Abans de començar el partit el Reial Madrid tenia fins a quatre jugadors a una groga de perdre's la tornada: Raúl Albiol, Ángel Dí María, Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos. De tots aquests, l'únic que es perdrà el partit de tornada a Barcelona és el central sevillà, que va veure la targeta al minut 53 de partit. Però van aparèixer tres actors secundaris que no seran al Camp Nou després de ser expulsats per vermella directa.

El primer, al minut 61, és el brasiler nacionalitzat portuguès Pepe, que va fer una dura entrada a Dani Alves a l'altura de la tíbia. L'alemany Stark no va dubtar i el va fer fora a la primera, sense pensar-s'ho, en el que va semblar una vermella justa. I sense Pepe, el Reial Madrid no va ser en cap moment el mateix, ja que la grapa que aporta l'ahir mig centre el Madrid no la va tornar a tenir.

Ni tampoc José Mourinho, que va protestar enèrgicament la decisió de l'àrbitre i, a més de queixar-se amb la seva ironia característica, va dir-li alguna cosa que va provocar la seva expulsió. Per tant, el tècnic portuguès no podrà asseure's a la banqueta de l'estadi blaugrana tot i que de ganes segur que no n'hi faltaven. Sense saber si formava part de la seva estratègia després de l'expulsió o no -el fet d'escalfar i buscar-se una coartada-, el que és clar és que Mourinho va acabar d'encendre els ànims del públic, que ja estava realment encès des de la primera part del partit, en què va veure que el seu equip l'única cosa que feia era córrer darrere la pilota.

El detonant

I és que la primera espurna va saltar quan Álvaro Arbeloa va fer una clara obstrucció a Pedro Rodríguez al minut 39 de partit. A partir d'aquí el lateral salmantí del Reial Madrid va rebre una targeta groga i minuts més tard va originar -juntament amb Seydou Keita, quan ja l'àrbitre havia assenyalat el camí dels vestidors- la picabaralla en què membres de l' staff de tots dos equips van encarar-se. Des de Chendo, delegat del Reial Madrid, fins a Pepe Costa, membre de l' staff tècnic que dirigeix Josep Guardiola.

Aleshores la tensió va esclatar fins al punt més àlgid. I és que José Manuel Pinto es va afegir a la festa dels cops i les carícies . Va córrer com un esperitat de la banqueta i va sortir a defensar a la seva manera els seus companys sense pensar les conseqüències posteriors. Després d'encarar-se amb Chendo, el porter gadità del Barça va marxar al vestidor sense saber què passava, creient que la seva acció quedaria impune. Però l'àrbitre, ben atent, va apuntar-se la seva matrícula i el va expulsar minuts després, durant els quinze minuts de descans. Això va provocar que el Barça es quedés amb un menys a la banqueta i deixés sense recanvi Víctor Valdés, amb el que això suposa de cara al partit de tornada.

Però tot això no va acabar aquí, perquè l'àrbitre es va estalviar una més que justa expulsió de Marcelo després d'una trepitjada a consciència sobre Pedro després d'una rematada que va sortir fregant el pal del davanter canari, que més tard va ser substituït per Ibrahim Afellay. No va ser el partit més net dels que s'han vist, ni tampoc el més dur. El que sí que és clar és que amb tres expulsats és el partit en què més targetes vermelles s'han vist dels últims temps, tot i que l'àrbitre es va estalviar d'ensenyar-ne dues: les que van veure José Manuel Pinto -als vestidors- i José Mourinho.

Per la part blaugrana van veure targeta groga Javier Mascherano, per una forta entrada sobre Pepe abans que fos expulsat, i Dani Alves, per una falta al primer temps sobre Ángel Di María.

Des de la grada

Mourinho, per tant, haurà de conformar-se amb veure el partit de tornada del proper dimarts al Camp Nou des de la llotja o, si ho considera oportú, des de la grada, a la zona habilitada darrere de les banquetes dels dos equips. Amb ell hi haurà Sergio Ramos, que per acumulació de targetes no hi podrà ser, i Pepe, que amb la vermella directa es perd el partit de Barcelona.

Això sí, l'entrenador portuguès no es va estar de dir a la conferència de premsa que cap de les dues targetes mostrades a Pepe i Ramos "ho eren" i que tampoc entenia la seva expulsió. El Madrid, per tant, es presentarà al Camp Nou sense tres pilars fonamentals, dos al terreny de joc i el baluard, Mourinho.

stats