COPA DEL REI
Esports 09/01/2013

Mou s'amaga abans de jugar-se-la a la Copa

El Madrid i Mourinho s'hi juguen molt aquesta nit contra el Celta a la Copa, l'única competició que veuen possible guanyar. Han de remuntar un 2-1 enmig d'un mal ambient provocat pel tècnic.

Albert Solé
2 min
Mou s'amaga abans de jugar-se-la a la Copa

BARCELONAL'ambient al Reial Madrid no és el més propici per a una nit al Bernabéu en què l'equip blanc necessita una remuntada davant el Celta (2-1 a Balaídos) per ser a quarts de final de la Copa. Dilluns Mourinho es va amagar al barri d'Hortaleza de Madrid -per veure com s'entrenava a futbol el seu fill- per no ser a Zuric, i ahir a Valdebebas es va amagar per no sortir a donar explicacions de la seva plantada a la FIFA ni explicar qui jugarà avui sota els pals del Bernabéu: Adán o Casillas. Tampoc hi va enviar el seu fidel Karanka, sinó que va fer sortir Xabi Alonso. Enmig d'aquest ambient tòxic, el Madrid juga un dels partits més importants disputats fins ara, un dels que són a cara o creu. Si els blancs no guanyen i remunten l'eliminatòria al Celta, quedaran eliminats de la competició que tenen més opcions de guanyar aquest any, la Copa del Rei.

L'únic títol factible

Els 16 punts de desavantatge sobre el Barça a la Lliga són excessius, i la desena Champions passa per un partit de tornada de vuitens a Old Trafford contra el Manchester United que fa molta pujada. Així, la Copa del Rei es preveia el salvavides de Mourinho en el seu previsible últim curs a Madrid, però el 2-1 a Vigo -i encara gràcies al gol de Cristiano en els últims minuts- del partit d'anada ho va complicar tot. Avui el Madrid necessita més que mai la seva afició per capgirar l'eliminatòria, però el madridisme està dividit entre el seu entrenador i el seu capità. Mourinho va provocar un plebiscit amb la seva afició fent seure Iker Casillas a la banqueta per segona vegada seguida diumenge al Bernabéu, i va perdre el pols clarament.

En la prèvia d'aquest últim partit contra la Reial Societat, Mourinho va dir que qui jugués contra els guipuscoans no jugaria contra el Celta a la Copa. Antonio Adán va ser el titular i el capità blanc era l'escollit per jugar avui. Però l'expulsió d'Adán als 5 minuts i l'entrada de Casillas fa que ara no se sàpiga què farà Mourinho. Segons explicava ahir el diari Marca , el tècnic portuguès no farà cas dels xiulets del Bernabéu i continuarà confiant en Adán. Avui farà jugar Casillas com tenia previst, i dissabte a Pamplona repetirà per obligació per la sanció d'Adán, però després d'aquests dos partits el seu home sota els pals seguirà sent Adán.

De Casillas a Canillas

I enmig d'aquesta agra polèmica amb Casillas, que va votar Mou per davant de Del Bosque com a millor entrenador del 2012, el tècnic portuguès va ser caçat pel diari As veient un entrenament del Canillas -un modest equip d'un barri de Madrid on juga el seu fill- a la mateixa hora que se celebrava la gala de la FIFA. Mourinho, que sabia que guanyaria Del Bosque, havia dit que no aniria a Zuric perquè havia de preparar el partit contra el Celta, i l' As li va enxampar la mentida, cosa que no ha agradar gens a Florentino Pérez ni a la FIFA.

stats