LLIGA DE CAMPIONS
Esports 06/04/2011

Mou s'aferra a la Champions

Albert Solé

AMourinho el va fitxar Florentino Pérez per passar de vuitens de la Champions, i si podia ser, guanyar-la. El primer objectiu l'ha complert, i de moment ja té un peu i mig a les semifinals. Un gol d'Adebayor als 4 minuts i l'expulsió de Crouch deu minuts després va posar la catifa vermella a la victòria blanca, tot i que ahir el Madrid sabia que era la seva nit i ho va saber aprofitar.

El que havia de ser un gran partit de quarts de final de Champions va quedar esguerrat des de bon principi amb l'expulsió de l'Espàrrec. El llargarut davanter anglès va fer dues entrades a destemps i va ser expulsat merescudament. Crouch es va guanyar un parell de clatellots de Redknapp, que se'l volia menjar amb els ulls quan passava pel seu costat enfilant els vestidors.

Va ser en aquest moment quan els jugadors dels Spurs van agafar-se al seu millor jugador perquè els tragués d'aquell mal tràngol, i Gareth Bale va demostrar perquè és un dels jugadors de moda. Dues cavalcades seves per l'esquerra va ser tot el que va fer el Tottenham en atac a la primera part, i a la resta de partit. El Madrid, mentrestant, conscient que el partit se li havia posat de cara, no va prémer l'accelerador per sentenciar l'eliminatòria, tot i que va dominar el joc completament. Abans del descans l'àrbitre es va empassar un penal clar a favor dels blancs per mans de Dawson.

Els primers minuts de la represa van ser trepidants. El setge del Madrid, que no volia pecar de la certa indolència de la primera part, a la porteria de Gomes va ser angoixant. Adebayor, amb un altre gol de cap en un altre còrner, va tornar a fer rugir el Santiago Bernabéu, que feia temps que no vivia una nit de Champions com aquesta. Encara quedaven 33 minuts de partit, però el Tottenham ja havia llançat la tovallola i es conformava amb el 2-0. El Madrid no va parar d'atacar, perquè sabia que es podia assegurar el bitllet per a les semifinals ahir mateix sense passar per White Hart Lane. I dit i fet. Di María va clavar el tercer per l'escaire de Gomes, i Cristiano el quart amb un xut de semivolea. El Bernabéu botava, havia esborrat de la memòria l'Sporting. La Lliga ja la donen per perduda. La Champions és la seva salvació.