LLIGA DE CAMPIONS
Esports 21/11/2012

Mou busca els vuitens en el seu partit 100 de Champions

Nuria García
2 min
L'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, dirigirà el seu partit número 100 a Europa aquest vepre.

BARCELONAEl tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, arriba aquest vespre contra el Manchester City a l'Etihad Stadium (20.45 hores, Canal+ Liga de Campeones) als cent partits com a entrenador a la Lliga de Campions. Mourinho, doncs, entrarà en el selecte grup de cinc entrenadors que ho han aconseguit, juntament amb Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Arsène Wenger i Ottmar Hitzfeld. El tècnic portuguès, a més, es convertirà en l'entrenador més jove que ho aconsegueix i per celebrar el seu centenari espera poder aconseguir un triomf que permeti al conjunt blanc classificar-se matemàticament per als vuitens de final de la màxima competició europea. Per fer-ho, a més de la victòria o l'empat contra els anglesos, els blancs necessiten que l'Ajax no aconsegueixi els tres punts contra el Borussia Dortmund. Els holandesos són tercers, amb tres punts menys que el Madrid, però a més són el rival dels blancs en l'última jornada de la fase de grups.

Al davant el Madrid hi tindrà un equip ferit. El City arriba al matx entre l'espasa i la paret, ja que ocupa l'últim lloc del Grup D, amb només dos punts, i té l'obligació de guanyar aquest vespre si vol evitar caure eliminat per segona temporada consecutiva a la fase de grups.

Però el Madrid també necessita agafar embranzida a la Lliga de Campions. Els blancs van perdre en terres alemanyes contra el Borussia Dortmund (2-1) i només van poder empatar-hi al Bernabéu (2-2), cosa que els ha restat confiança. Però Mourinho no vol donar-se per vençut i sap la importància que té acabar líder de grup per evitar un aparellament complicat als vuitens. Per això, espera que el seu equip remunti el vol en aquests dos partits que falten.

Els blancs acumulen 17 partits seguits marcant a la Lliga de Campions i aquest vespre la ratxa golejadora dels blancs s'enfronta amb la del City, que porta 19 partits sense perdre a Europa com a local.

Les molèsties musculars d'Essien fan que Mourinho hagi de pensar a jugar amb el trivot a Manchester. De fet, la ciutat anglesa va ser la que va convertir en estrella l'ara jugador madrileny Cristiano Ronaldo. El portuguès torna a Manchester i la seva tornada és un dels al·licients d'aquest partit. Per a aquest matx, tornarà a la titularitat en principi l'alemany Sami Khedira, que asseuria a la banqueta Luka Modric.

stats