29/11/2012

'Mou' la seva ànima

2 min
El tècnic portuguès José Mourinho podria abandonar el Reial Madrid aquesta temporada.

La història no és nova. Frec a frec, el Barça i el Madrid poden conviure. Així ho demostra el que ha passat, d'un bàndol i de l'altre, els darrers anys. A més de deu punts de distància, però, la situació es torna insostenible i l'afició i la premsa no ho perdonen. I Mourinho, que des de dissabte viu a onze punts del Barça, acaba de tastar què és l'infern. La meitat del Bernabéu el xiula quan els Ultras Sur li donen suport, la premsa li dedica portades que s'han de llegir amb les celles aixecades, la central lechera -sempre al dictat de Florentino- ha deixat de fer-li la gara-gara, descobrim que aquest estiu hauria fitxat pel Chelsea si no haguessin guanyat la Champions i, per acabar-ho d'adobar, ell mateix acaba dient, en una entrevista a la televisió portuguesa, que es pregunta moltes vegades per què va deixar l'Inter i va fitxar pel Madrid.

Les seves paraules, de nostàlgia a l'Inter de Milà, no amaguen la infelicitat de l'entrenador del Madrid, que va donant pistes, dia rera dia, que l'any que ve ja no serà a Madrid. Els recullo només alguns titulars: "Cap club m'ha donat la mateixa felicitat que l'Inter". "Quan ho vaig deixar, ho vaig lamentar més d'una vegada". I, aleshores, arriba el millor de tot: "Jo també em vaig preguntar per què havia deixat l'Inter pel Reial Madrid. I com que m'ho vaig preguntar, aquí teniu la resposta. Els meus amics em deien: «Pots ser un gran entrenador, però si no ets campió amb el Madrid sempre et quedarà un buit a la carrera, sempre tindràs un forat obert»". Se li agraeix la sinceritat. No sembla, però, que a Madrid hagin de fer gaire gràcia aquestes confessions de mercenari que només mira per ell. Especialment perquè ja fa massa dies que Mourinho pregona, als quatre vents, les seves desavinences amb el club. El seu desig que el Real Madrid Castilla jugui com ell vol és peixi minuti comparat amb les altres grans reivindicacions de l'entrenador.

Mourinho voldria que el club es mullés públicament contra els àrbitres, que algú del club denunciés que Roures tracta millor el Barça que el Madrid a l'hora d'establir els horaris dels partits, voldria poder sancionar capitans com Casillas i Ramos per declaracions que troba desafortunades i voldria poder castigar Özil quan rendeix molt per sota de les seves possibilitats. L'entrenador està tip de ser sempre el dolent de la pel·lícula i que, en canvi, quan guanyen, l'estrella sempre sigui Cristiano Ronaldo. De moment, Florentino Pérez -que ja es va carregar Valdano i va apartar Zidane a petició de l'insaciable Mou- ara està lluny de complaure'l. I, de retop, el futur de l'Special One cada cop és més lluny de Madrid. No em sap greu.

stats