Esports 20/04/2012

Mohamed al-Maskati: "No volem que el món es pensi que a Bahrain tot va bé"

Cristina Mas
2 min
Mohamed  al-Maskati: "No volem que  El món es pensi que a Bahrain 
 Tot va bé"

Mohamed al-Maskati és una de les veus dissidents més respectades a Bahrain. Durant setmanes va acampar a la plaça de la Perla de Manamah, epicentre de la protesta, fins que la intervenció de l'exèrcit de l'Aràbia Saudita va esclafar la revolta. Es dedica a documentar les violacions de drets humans al país.

Per què s'oposen a la celebració del Gran Premi?

No estem en contra de la Fórmula 1, però no volem que el règim utilitzi el Gran Premi per donar al món la falsa aparença que les coses aquí van bé. Bahrain no respecta la democràcia, la llibertat ni els drets humans. Tenim 800 presos polítics i les tortures són sistemàtiques, però ni la comunitat internacional ni la premsa estrangera es fixen en nosaltres. Només demostren interès quan ve aquí la Fórmula 1. Però nosaltres, des de la revolució que va començar el febrer del 2011, no hem parat de lluitar per la llibertat.

Com reacciona el règim a les protestes?

Des del 14 d'abril, amb les primeres manifestacions contra la celebració del Gran Premi, les forces de seguretat van començar a detenir activistes, no només a la capital, Manamah, sinó a tots els pobles. Hi ha uns 80 detinguts. La policia dispara amb perdigons contra els manifestants: només dimecres hi va haver 14 ferits. Tenen por d'anar a l'hospital, perquè no els detinguin. Les protestes continuen i l'exèrcit ha instal·lat controls perquè ningú s'apropi a Manamah ni al circuit.

Demanaven la suspensió del Gran Premi també pel preocupant estat de salut d'Abdulhadi al-Khawaja, que ja fa nou setmanes que fa vaga de fam.

Sí, el seu estat és greu: l'han hagut d'ingressar i posar-li hidratació intravenosa. Com a defensor dels drets humans, només està lluitant per la llibertat i no té cap ajuda de la comunitat internacional. Ecclestone ha perdut una oportunitat de donar suport a la democràcia.

stats