MUNDIALS ATLETISME
Esports 22/08/2015

Mo Farah fa més gran la seva llegenda i s'imposa als 10.000 metres

El britànic ha guanyat cinc grans títols consecutius després de derrotar els seus rivals kenians

Efe
Mo Farah ha guanyat la final dels 10.000 metres

BarcelonaMo Farah ha revalidat el seu títol de campió mundial de 10.000 metres després de superar en l'última volta els kenyans, que s'havien repartit el treball al capdavant del grup amb l'esperança de fulminar el britànic.

Farah ha derrotat els seus quatre companys amb un atac llarg a 500 metres del final i, tot i haver ensopegat al toc de campana, s'ha imposat amb un temps de 27:01:13 després de fer l'últim gir en 55 segons. El kenyà Geoffrey Kipsang Kamworor, campió mundial de cross i de mitja marató, ha guanyat la plata (27: 01.76) i el seu compatriota Paul Tanui, el bronze (27: 02.83).

Des que va perdre davant l'etíop Ibrahim Jeilan a la final de 10.000 del Mundial de 2011, Farah ha guanyat cinc grans títols (olímpics o mundials) consecutius. Amb aquest sisè remata un èxit sense precedents que encara pot millorar si també guanya els 5.000. Fondistes llegendaris com Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele, Emil Zatopek o Paavo Nurmi no van arribar tan lluny com ell.