Natació
Esports 11/08/2013

Mireia Belmonte torna a volar i fa rècord del món als 400 m lliures

La nedadora de Badalona ha gestionat la final i ha esprintat en els últims 50 metres per derrotar la neozelandesa Lauren Boyle. La mallorquina Melanie Costa ha estat tercera

Natalia Arroyo
2 min
Mireia Belmonte al·lucina amb el seu temps als 400 m lliures

BarcelonaMireia Belmonte ha tornat a brillar a la piscina de l'Europa Sportpark de Berlín. L'endemà de convertir-se en la primera dona que baixa dels 8 minuts en els 800 m lliures, la badalonina ha tornat a batre un rècord del món a la Copa del Món de piscina curta que s'està disputant a la capital alemanya. Ho ha fet en la final dels 400 m lliures, després de nedar en un temps de 3:54.52. Belmonte ha quedat per davant de la neozelandesa Lauren Boyle (3:55.31) i de Melanie Costa (3:58.31). La mallorquina, que ha anat de més a menys, es penja la medalla de bronze.

Gestionant les seves forces i conscient del seu potent final, Belmonte ha deixat que Costa i Boyle marquessin el ritme en els primers compassos. La mallorquina, de fet, ha passat primera en el pas pels primers 50, 100 i 150. Però llavors ha sigut quan Boyle ha intentat trencar la final, mantenint un altíssim ritme de 29.70 cada dues piscines. Aquest canvi ha deixat enrere Costa, però Belmonte, alternant la zona de respiració per tenir sempre controlats els moviments de la neozelandesa, ha anat esgarrapant-li metres per posar-se a la seva altura al pas pels 350. Encara era segona, però el seu últim i rapidíssim parcial (28.71 en l'últim 50), li ha permès tocar primera i deixar Boyle amb la plata. Costa, molt lluny d'elles des de la meitat de la prova, s'ha conformat amb la tercera posició.

L'or de Belmonte, a més, ha establert un nou rècord del món de la prova. Com havia passat en els 800 metres, la badalonina ha tret l'honor a la francesa Camille Muffat, que al novembre de 2012 havia nedat aquesta distància en 3:54.85.

stats