Natació
Esports 01/08/2013

Mireia Belmonte guanya la medalla de plata als 200 metres papallona

La xinesa Zige Liu s'ha imposat amb un temps de 2:04:58, seguida de la badalonina a dues dècimes. El bronze ha estat per a la hongaresa Katinka Hosszu

Martí Molina
1 min
Mireia Belmonte ha aconseguit la medalla de plata als 200 metres papallona / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

BarcelonaMireia Belmonte ha guanyat la medalla de plata a la prova dels 200 metres papallona, la seva gran especialitat. La catalana ha acabat segona amb un temps de 2:04:78, gairebé dos segons millor que a la ronda preliminar, però dues dècimes per sobre de la xinesa Zige Liu (2:04:59), que ha guanyat l'or. El bronze ha estat per a la hongaresa Katinka Hosszu.

És la segona medalla que guanya Belmonte en un campionat del món de piscina de 50 metres, precisament el dia que es compleix un any de la seva primera medalla olímpica, a Londres 2012, i també en la prova dels 200 papallona. Als Jocs, la badalonina també va quedar segona.

Belmonte ha fet una bona sortida i ha anat sempre al grup capdavanter, a molt poca distància de la xinesa Zige Liu. Al primer i segon pas intermedi era segona, i a 150 metres ha calcat el temps de la guanyadora. Però en l'últim tram de piscina, malgrat nedar al màxim, s'ha vist superada per la potència física i velocitat de Zige Liu.

D'altra banda, la catalana Jidit Ignacio ha acabat en vuitena posició amb un temps de 2:08.40, a gairebé quatre segons del millor temps.

stats