SOMIA A GUANYAR UN TÍTOL AMB L'ARGENTINA
Esports 15/01/2011

Milito, nascut per ser titular

Toni Padilla
3 min
Dos jugadors que marxen de Barcelona aquests dies: Milito i Ferran Corominas, cara a cara en un derbi.

El pare de Gabriel Milito, Jorge, no té gaire ganes de parlar aquests dies. Amb el seu fill a punt de tancar el traspàs per al Màlaga, el pare dels germans Milito sembla preocupat per la sort del germà petit. Si bé el gran, Diego, ha tocat el cel a Milà amb la samarreta de l'Inter, ara toca cuidar el menut, malgrat que aquest és un home de caràcter que sap tenir cura de si mateix. "No és normal que vulgui minuts per jugar? És futbolista", comenta Jorge Milito, que insisteix en què la presència a l'horitzó de la Copa Amèrica ho altera tot. L'Argentina serà per primer cop des del 1987 amfitriona del torneig, i el factor camp la converteix en favorita d'una copa que no alça des del 1993. Per a Milito, poder jugar a casa aquesta copa i guanyar-la seria un somni. I per estar llest, vol minuts sobre la gespa. Minuts que mai tindria a Barcelona.

Guardiola, com un pare

Precisament Jorge Milito ha dit sempre que, per al seu fill, Pep Guardiola és com un segon pare per tot el que va fer el de Santpedor per ell quan estava lesionat. Però aquesta veneració no ha evitat la fi de l'idil·li, quan Milito no va informar Guardiola de la seva voluntat de marxar del club per tenir minuts. Si al tècnic aquest fet l'ha molestat, i fins i tot deixat una mica moix perquè tenia en gran estima el central, ara és el jugador qui mou peça per evitar marxar deixant un mal record.

Tot i l'interès d'alguns clubs italians, Milito de ben segur jugarà al Màlaga, club que des de l'arribada del xeic de Qatar Abdul·lah ben Nasser Al Thani s'està reforçant de valent. L'argentí podria, doncs, acabar fent parella de centrals amb Martin Demichelis, un altre home que ha marxat del seu club, el Bayern, per de tenir minuts quan ja és veterà. L'operació es tancarà segurament demà a l'estadi, quan els dos clubs es veuran les cares. Amb aquesta oferta Milito perd diners, però guanya la confiança d'un tècnic, Manuel Pellegrini, que l'ha demanat personalment i li ofereix, a més de minuts, un contracte fins al 2014. L'objectiu del central és arribar bé de forma a la Copa Amèrica, competició que també té entre cella i cella Lionel Messi, ja que fa molt que l'Argentina no guanya un títol absolut, exceptuant els Jocs Olímpics. "A tot argentí li fa il·lusió, i més si juguem a casa", admet el pare del jugador, que defensa la professionalitat d'un defensa que no en té prou de ser al millor equip del món. "No jugar no es fàcil , necessita partits", afegeix.

Milito és un home que té molt bona premsa tant a Barcelona com a l'Argentina, i el seleccionador de l' albiceleste , Sergio Batista, ha reconegut aquesta setmana que fins i tot si juga poc, de ben segur el convocarà. "El conec des de fa temps. És un defensa que ordena i dóna sortida a l'equip. M'agradaria que tingués ritme de partits, però parlant de la Copa Amèrica, encara tenim temps perquè guanyi en ritme. Que faci el que pensi que és millor per a ell", va afirmar en declaracions a Ona fm. Malgrat aquesta confiança, Milito deixarà el Barça només perquè vol jugar, vol sentir-se protagonista i vol tornar a defensar els colors de la seva selecció.

Abans, però, vol parlar amb Guardiola per aclarir tot el que ha passat i evitar quedar com el dolent de la història. Que tot quedi en un mal entès, doncs tota la família Milito és conscient de tot el que ha fet Guardiola per ell. Ha fet de tot, menys donar-li el que ara ell més desitja: minuts sobre la gespa.

stats