BÀSQUET
Esports 26/03/2013

Mickael diu adéu a la temporada

L'aler torna a patir una tromboembòlia pulmonar com fa dos anys

A.s.
2 min
Pete Mickael en una jugada contra el Fenerbahçe turc en el Top 16 de l'Eurolliga.

Barcelona.Pete Mickael no podrà tornar a jugar més aquesta temporada amb el Barça Regal. Ahir li van fer proves mèdiques i van confirmar el pitjor dels pronòstics: es tracta altre cop d'una tromboembòlia pulmonar, un coàgul de sang a prop de l'artèria. És la mateixa malaltia, estranya en una persona jove com ell, que va tenir fa dos anys, quan el febrer del 2011 va haver d'aturar-se quatre mesos per tractar-se. Finalment va tardar més a tornar a jugar -9 mesos en total- perquè es va haver de medicar amb anticoagulants. Aquest cop el temps de baixa torna a ser d'entrada el mateix, però com que és una recaiguda no es descarta que s'allargui encara més temps. A més, és possible que l'aler nord-americà, de 35 anys, marxi al seu país per tractar-se.

Esbroncada i grip

Aquesta ha sigut una setmana estranya per a Mickael. Dijous va tenir una forta discussió amb el seu tècnic, Xavi Pascual, durant el partit d'Eurolliga contra el Caja Laboral, i divendres es va anunciar que no jugaria el partit de Lliga. Les suspicàcies es van disparar de seguida, però el club va informar que el nord-americà patia un procés gripal. De fet, això és el que es va pensar quan en l'entrenament de divendres a Sevilla previ al partit contra el Cajasol, Mickael va notar que li faltava l'aire per respirar. Ahir va anar a l'Hospital de Barcelona per fer-se unes proves, que van confirmar que tornava a patir el mateix que fa dos anys i que ja creia oblidat. De fet, des que Mickael va tornar de la primera baixa per aquest problema sanguini a finals del 2011, ha jugat més d'un any seguit a ple rendiment i amb uns resultats excel·lents.

En una entrevista concedida a aquest diari el setembre del 2011, mentre es preparava per al seu retorn a les pistes, parlava amb molta filosofia del que li havia passat: "Són coses que passen, i aquesta vegada m'ha tocat a mi. No m'aturo a pensar per què. Vaig acceptar el problema i vaig intentar utilitzar-lo per sortir-ne reforçat. No vaig plorar ni vaig sentir llàstima de mi. Sempre intento tenir una mentalitat positiva". L'aler nord-americà mai va pensar a retirar-se aquell primer cop: "Crec molt en mi mateix. No importa com siguin les dificultats que el món vulgui posar-me, jo les superaré. Esclar que vaig tenir dies difícils, en què em feia mal tot i m'havia de medicar constantment, però mai vaig pensar a rendir-me".

Pete Mickael, igual que Éric Abidal i Tito Vilanova, han patit una malaltia poc habitual en l'esport, i a més amb una recaiguda un any després.

stats