ESPANYOL
Esports 17/11/2012

Mestalla, un mal termòmetre

Natalia Arroyo
2 min
Els jugadors  de l'Espanyol fan pinya després d'un escalfament de partit a l'estadi de Cornellà-El Prat.

No es prendrà cap decisió passi el que passi a Mestalla, però un mal resultat avui contra el València (18 h, GolT/Canal+ Liga) complicaria molt més la ja delicada situació de l'Espanyol. Esportivament, l'equip de Pochettino seguirà enfonsat a la zona de descens si no suma contra els xe, que aspiren a colar-se en places europees, i, socialment, tot el que no sigui una victòria farà més tenses les hores prèvies a les eleccions a la presidència de dilluns. La visita a Mestalla s'ha convertit en la penúltima prova de foc dels periquitos, que són conscients que el repte és difícil. Per l'entitat del rival i perquè l'estadi xe no és el millor escenari per jugar-s'hi res.

Estadístiques desfavorables

El nou i irregular València de Mauricio Pellegrino ha sumat 13 dels 15 punts que té en Lliga com a local, amb una última victòria important contra l'Atlètic de Madrid (2-0) fa quinze dies. A més, en cap de les tres visites de Mauricio Pochettino com a tècnic blanc-i-blau els últims anys ha pogut evitar la derrota. I, històricament, el camp del València és un estadi complicat d'assaltar per als periquitos. De 73 enfrontaments, l'Espanyol només n'ha pogut guanyar set (9%) i empatar setze (22%), per tornar a Barcelona amb un total de cinquanta derrotes (69%).

"No em jugo el càrrec, fa quatre anys que sóc aquí i sé com van les coses, encara que sé que si no guanyem la situació serà dolenta", reconeixia ahir en roda de premsa Pochettino, qüestionat i alhora reforçat en les últimes hores. El seu compatriota, Pellegrino, avisava ahir del perill de rebre un Espanyol necessitat, "que s'hi juga molt" però que, tot i els canvis de plantilla dels últims anys, "sap a què juga, té clars els conceptes i proposa partits molt disputats i de molta intensitat".

De cara al partit contra el València, Pochettino recupera Wakaso, sancionat la setmana passada, Sergio Tejera i Rui Fonte, descartats per motius tècnics en l'anterior llista, i Javi López, que ahir va rebre l'alta mèdica d'una contusió al genoll esquerre. Van quedar fora de la convocatòria Joan Capdevila i Ernesto Galán.

En el bàndol valencianista, Pellegrino no podrà comptar amb Jeremy Mathieu, que segueix lesionat, ni Aly Cissokho, que haurà de complir un partit de sanció després de ser expulsat contra el Valladolid. Les lesions de Joao Pereira i Fernando Gago donen opcions de ser titulars a Antonio Barragán i Éver Banega.

stats