LLIGA
Esports 12/03/2012

Messi fa el gol 50 de la temporada i es queda a 5 d'igualar César

Leo Messi segueix batent rècords. Amb els dos gols a Santander n'acumula vuit aquesta setmana i 50 en tota la temporada i ja està només a cinc gols d'igualar César, el màxim golejador de la història blaugrana.

Nuria García
2 min
El davanter blaugrana Leo Messi intenta esmunyir-se d'Álvaro González. L'argentí va veure porta en dues ocasions a Santander.

BARCELONALeo Messi està entestat a fer història. El davanter argentí va marcar dos gols contra el Racing de Santander i va aconseguir tancar la setmana de la millor manera possible. Després de marcar cinc gols dimecres contra el Bayer a la Lliga de Campions, ahir a Santander va sumar-ne dos més, fins a arribar als set gols en només una setmana. A més, a Santander Messi va assolir una altra fita. I és que va marcar el seu gol 50 a la temporada. Fins ara, el crac blaugrana ha marcat 30 gols a la Lliga, 12 a la Lliga de Campions, 3 a la Supercopa d'Espanya, 2 a la Copa del Rei i al Mundial de Clubs i un a la Supercopa d'Europa. I a més a més, encara té partits durant aquest curs per poder ampliar els seus números, ja que s'han de jugar 12 partits de Lliga, un de Copa del Rei i, com a mínim, dos més de Lliga de Campions. I Messi és un dels jugadors que agraden a Guardiola, un dels que sempre volen jugar.

Les dues dianes a Santander també apropen Leo Messi una mica més al màxim golejador de la història del club blaugrana. César Rodríguez va superar el porter rival en 235 ocasions en partits oficials amb la samarreta del Barça i Messi ja ha fet 230 gols. Així doncs, l'argentí està a només un pas d'igualar l'històric davanter blaugrana i, amb 24 anys, encara té recorregut per aconseguir una xifra que, de ben segur, costarà que algun altre jugador blaugrana superi.

Cesc, assistent

Aquesta temporada Leo Messi ha trobat en Cesc Fàbregas el seu millor aliat al camp. El d'Arenys, que va tornar al Camp Nou aquest estiu -tot i que, veient-lo jugar, sembla que faci anys que hi és-, demostra que segueix recordant la seva anterior etapa al Barça, quan de petit va jugar amb Messi, i l'assisteix al camp millor que ningú. Ahir va tornar a fer-ho i ja acumula 17 assistències aquesta temporada.

Però el partit contra el Racing de Santander va deixar encara una dada més. La caiguda de Cesc Fàbregas dins l'àrea després d'una estirada de Domingo Cisma va ser castigada amb penal per l'àrbitre del partit, el madrileny Carlos del Cerro Grande. Aquesta pena màxima és la primera que han xiulat al Barça en tota la temporada a la Lliga fora del Camp Nou. Abans al Barça li havien xiulat tres penals a la competició de la regularitat, però tots al seu estadi -en els enfrontaments contra el Sevilla, el Mallorca i el Betis.

L'encarregat de xutar-los tots ha estat Leo Messi. Igual que ahir, va superar el porter contra el Mallorca i contra el Betis, però no va ser així en la primera pena màxima que van xiular al Barça a favor a la Lliga. Llavors també va ser l'argentí qui va assumir la responsabilitat de xutar-lo, però aquell dissabte Javi Varas li va endevinar les intencions i va aturar el seu xut des dels onze metres.

stats