LA RENOVACIÓ DE GUARDIOLA
Esports 13/03/2012

Messi també mima Guardiola

Messi demana que Guardiola renovi perquè considera que el tècnic és més important que ell per al Barça. El crac considera que seria difícil trobar un altre entrenador que faci jugar l'equip com ho fa ell.

Albert Solé
3 min
Messi també mima Guardiola

BARCELONA.Messi parla molt poques vegades, i menys davant dels mitjans de comunicació catalans, i era un dels pocs jugadors que faltava per demanar públicament la renovació de Pep Guardiola. I, evidentment, Messi també va demanar al seu tècnic que continuï sent el seu entrenador, i ho va fer amb una declaració d'amor indubtable i una frase d'aquelles que segurament passaran a la història: "Guardiola és més important per al club que jo". I tot seguir va afegir: "Des que va arribar ell, ha canviat tot per a nosaltres i el club: ho hem aconseguit tot. Per a mi és fonamental en tot aquest projecte. Estic com tothom: que ell decideixi quan ho cregui oportú que es queda. Volem que segueixi amb nosaltres, però ell decideix. És evident que el club seguirà i nosaltres també, però seria molt diferent. Seria molt difícil trobar un altre entrenador que guanyi el que ha guanyat ell, i fer-ho jugant com ha jugat l'equip. Si el Barça juga així és perquè ell ha fet que jugui així, preparant els entrenaments i els partits com ho fa". Messi va dedicar aquestes paraules d'elogi infinit a Pep Guardiola en el marc de la presentació d'una nova versió d'un videojoc - FIFA Street - en col·laboració amb la seva fundació. Guardiola sempre mima Messi en tots els aspectes i, davant dels micròfons, fins i tot quan passava una mala ratxa golejadora, l'ha defensat i protegit sense matisos. Messi ahir li va tornar aquest afecte multiplicat.

Quan l'estrella del Barça demana d'aquesta manera al seu entrenador que es quedi, pocs motius li queden a Guardiola per seguir dubtant de la seva renovació. Messi és un jugador humil i tímid que, tot i ser conscient que és el millor jugador del món per a tothom -té tres Pilotes d'Or ja amb 24 anys-, sap millor que ningú que sense els seus companys al Barça no hauria aconseguit ni la meitat dels títols individuals que té a les vitrines de casa seva: "Xavi i tots els companys tenen influència en l'equip, és una meravella jugar amb ells, no només en els partits, sinó en els entrenaments, per això em diverteixo tant amb ells". I tant o més importants que Xavi i Iniesta en la seva carrera, la figura de Guardiola és cabdal en el seu creixement com a futbolista els últims quatre anys.

Les paraules de Messi arriben just la setmana en què diferents periodistes que coneixen bé l'entorn de Guardiola insinuen que serà la setmana escollida pel tècnic del Barça per anunciar la seva continuïtat. Aquesta setmana no hi ha partit del Barça entre setmana, i serà l'última així fins a final de temporada si el Barça arriba a les semifinals de la Champions. Guardiola sempre ha escollit moments claus del calendari per anunciar la seva renovació, per no interferir en la marxa esportiva de l'equip. Hi ha altres informacions que no descarten que, si Guardiola encara no ha decidit si vol continuar un any més al Barça, s'esperi al final de temporada -el 25 de maig amb la final de Copa-, precisament per no distreure l'atenció de la competició.

Messi obre un debat impossible?

La frase de Leo Messi -"Guardiola és més important per al Barça que jo"- va obrir un debat fratricida entre els aficionats blaugranes, com quan et pregunten si t'estimes més el pare o la mare. ¿Té raó Messi? Qui és més important per al Barça, ell o Guardiola? Diversos mitjans de comunicació van fer enquestes ahir entre els seus oients i lectors per saber-ne l'opinió. Entre els internautes de la web d'aquest diari, ahir a la nit més del 75% afirmaven que Messi tenia raó i que Guardiola és més important que ell.

stats