BARÇA
Esports 28/06/2013

Messi negocia un pacte per evitar el judici per frau fiscal

A. G.
1 min

Palma.Leo Messi i el seu pare estan negociant un pacte per evitar anar a judici per frau fiscal. El futbolista del Barça, que està disposat a pagar fins a 15 milions d'euros per regularitzar la seva situació i evitar la imputació, encara no ha arribat a cap acord amb la fiscalia.

La fiscalia va presentar una querella contra Leo Messi i el seu pare per no haver declarat a Hisenda uns ingressos per drets d'imatge corresponents als exercicis 2007, 2008 i 2009 per valor de 4 milions d'euros. Al cap d'uns dies, el davanter del Barça va pagar a Hisenda 10 milions d'euros en impostos corresponents als drets d'imatge ingressats els anys 2010 i 2011. Leo Messi va pagar aquesta quantitat en unes declaracions complementàries de l'IRPF, una correcció de la declaració que el jugador ja havia presentat a Hisenda en els terminis corresponents. Per a l'exercici del 2012 el termini acaba aquest diumenge.

En total, Leo Messi arribaria a pagar 25 milions d'euros per evitar els seus problemes amb el fisc. L'estratègia de la defensa consisteix a resoldre altres irregularitats que encara no han estat investigades com a mostra de bona voluntat davant la fiscalia. En paral·lel, l'entorn del crac blaugrana està mirant d'arribar a un acord per les declaracions del 2007, el 2008 i el 2009 per evitar anar a judici i arriscar-se a una pena de presó.

El jugador, al Senegal

Leo Messi i el seu pare estan citats a declarar el 17 de setembre als jutjats de Gavà (Baix Llobregat). Per evitar el judici, el jugador blaugrana hauria d'arribar a un acord amb el ministeri públic. El futbolista argentí vol estalviar-se el tràngol d'un judici. Messi és ara mateix al Senegal, on ahir va participar en diferents actes contra la malària.

stats