EL RÈCORD
Esports 21/03/2012

Messi marca 234 gols abans de fer 25 anys

Nit històrica al Camp Nou. Amb només 24 anys Leo Messi va superar el rècord de César Rodríguez amb un hat trick i deixa la nova xifra en 234 gols. A més, ja supera en 2 gols Cristiano per al Pitxitxi.

Albert Solé
3 min
Messi treu la llengua, pletòric, després de marcar el primer gol d'ahir contra el Granada.

BARCELONA.Va tardar només 16 minuts a igualar el rècord de César. I això que en la primera pilota que va tocar, de cap, tot i estar en una posició franca per provar de fer gol va preferir cedir-la a Xavi perquè el de Terrassa fes l'1-0. Els poc més de 60.000 valents que van desafiar el vent i la pluja per anar al Camp Nou sabien que ahir seria un dia històric i no se'l volien perdre. Messi havia marcat en els sis partits anteriors -ha fet 20 gols en els últims 8 partits seguits, comptant el de la selecció argentina-, i res feia pensar que contra el Granada no veiés porteria un altre cop. I no en va tenir prou d'empatar el rècord de César de 232 gols -corregit pel Barça dimarts després d'una investigació de La Vanguardia -, sinó que va seguir amb la seva voracitat de les últimes jornades, va marcar el seu enèsim hat trick amb el Barça i va deixar el nou rècord en 234 dianes. Un xifra que segurament anirà augmentant, ja que l'argentí només té 24 anys -en farà 25 aquest any per Sant Joan- i ningú és capaç de dir on quedarà fixat el nou rècord.

La primera acció de Messi en el partit va ser una assistència a Xavi i la segona un xut a porta que Julio César va aturar amb seguretat. Però als 16 minuts el porter del Granada no va poder evitar que l'argentí rematés de volea una centrada de Cuenca i ajustés el xut al segon pal. I mentre Messi celebrava el 232è gol amb el Barça amb els companys, als videomarcadors del Camp Nou va aparèixer la foto de l'argentí al costat de la de César i per la megafonia de l'estadi Manel Vich va cridar: "Gràcies, Leo". Però Messi sempre en vol més. Després que l'equip sortís del descans una mica despistat i permetés que el Granada empatés a dos gols, Messi va sortir al rescat amb el seu segon encert de la nit, una preciosa vaselina per sobre del porter marca de la casa, molt semblant al seu primer gol amb el Barça contra l'Albacete quan només tenia 16 anys. I encara va tenir temps d'arrodonir la nit amb un tercer gol, quasi sense angle.

Amb els tres gols d'ahir a la nit, a banda d'arribar als 234 gols i superar César, les xifres de Messi són estratosfèriques. De moment ja és el màxim golejador de la Lliga amb 34 gols -el seu rècord-, dos per sobre de Cristiano Ronaldo. Si la temporada passada l'argentí va acabar amb 53 gols en totes les competicions, amb els tres d'ahir ja n'ha fet 54. Una altra marca personal que superarà en l'any que fulminarà tots els rècords.

Cruyff, debut contra el Granada

El 20 de març del 2012 passarà a la història del Barça perquè és el dia que Messi va superar el rècord de gols de César. El partit serà recordat per sempre, i per tant el convidat de pedra també, el Granada. Curiosament, el club andalús, que ha visitat poques vegades l'estadi blaugrana -feia 35 anys de l'última visita-, ja va ser el protagonista d'un altre dia històric per al bacelonisme, el 28 d'octubre del 1973. Aquell dia al Camp Nou Johan Cruyff va fer el debut en partit oficial amb la samarreta blaugrana, i el rival també va ser el Granada. Cruyff va marcar dos gols (4-0 al final) i a partir de llavors el Barça ja no va perdre cap partit més aquella temporada -1973/1974- i va proclamar-se campió 14 anys després de l'última vegada.

El debut de Cruyff amb la samarreta blaugrana va estar envoltat de polèmica. L'acord entre el Barça i l'Ajax es va tancar a l'agost, i Cruyff es va estrenar en un amistós amb el Bruges, però el transfer de la Federació Holandesa de Futbol va tardar molt a arribar per problemes burocràtics. Tot es va desencallar un dissabte al matí, i la Federació Espanyola va fer una excepció i va permetre tramitar la fitxa de l'holandès un dissabte a la tarda, un fet inèdit que no va agradar gens al Granada. Dos dies històrics i el mateix rival com a protagonista accidental.

stats