Esports 08/01/2012

Messi liderarà el duel de filials a Cornellà-El Prat

Avui s'enfronten dos equips que aposten per gent de la casa i que podrien fer un onze 100% del filial. Leo Messi és el principal referent del talent del planter i buscarà fer el seu primer gol a Cornellà.

N. Arroyo / M. Molina
2 min

BARCELONA.El derbi d'aquesta nit a Cornellà-El Prat podria reunir 22 futbolistes formats als filials de l'Espanyol i el Barça. L'alineació quedaria un pèl forçada en alguns casos, però seria perfectament possible i competitiva. I és que el partit d'avui serà el derbi amb més jugadors del planter de tot Europa. En tot el continent cap altre enfrontament entre dos equips rivals, començant pel derbi madrileny entre el Reial Madrid i l'Atlètic, concentra tants jugadors sortits de la casa com passa entre blanc-i-blaus i blaugranes.

Fa anys que La Masia és la principal font de jugadors del primer equip del Barça i, en l'edició de la Pilota d'Or de l'any passat, va rebre el reconeixement mundial als anys de feina silenciosa amb els tres finalistes formats a les seves instal·lacions, Messi, Iniesta i Xavi. A Sant Adrià l'Espanyol ha construït un dels futbol base més respectats d'Espanya i d'Europa. Cada setmana són més els observadors d'arreu del món que ronden les instal·lacions d'un club i de l'altre en busca del secret d'aquesta bona tasca de formació.

Messi i l'enèsim repte

La principal estrella d'aquesta filosofia d'aprenentatge futbolística des de ben petits és Leo Messi, que va arribar al Barça amb tretze anys i que ara, amb 24, és al cim del futbol mundial. L'argentí afronta aquest vespre un dels pocs reptes que encara no ha completat: marcar un gol a Cornellà-El Prat, un dels pocs estadis de Primera Divisió que se li resisteix, juntament amb Anoeta i el Nuevo Los Cármenes. És cert, però, que la Pulga només ha jugat dues vegades al feu espanyolista. L'any passat no va marcar en l'1-5 del Barça i tampoc ho va fer en el 0-0 de fa dues temporades.

L'argentí, de fet, va debutar amb la samarreta del Barça en Lliga justament contra l'Espanyol. Va ser el 16 d'octubre del 2004 i va entrar al minut 83 en substitució de Deco, que va ser l'autor de l'únic gol del partit. Messi va disposar d'una ocasió per marcar, però no va aconseguir batre Kameni.

L'últim precedent

En el duel de la temporada passada, Cornellà-El Prat va assistir a una exhibició de força de tots dos planters amb tretze representants sobre la gespa: vuit blaugranes i cinc blanc-i-blaus.

Aquesta fita, però, la va superar l'enfrontament al Camp Nou del mes de maig, en què van sortir d'inici catorze futbolistes formats o bé a La Masia o bé a Sant Adrià. Amb les substitucions, la xifra va ascendir fins i tot als setze futbolistes.

I hauria pogut ser molt més àmplia si Guardiola i Pochettino haguessin volgut, com torna a passar enguany. El tècnic argentí podria plantejar la següent alineació, 100% formada a casa: Kiko Casilla, Galán, Amat, Raúl R., Dídac, Javi López, Cristian Gómez, Thievy, Rui Fonte, Sergio García i Álvaro. Per fer-la purament de jugadors de La Masia, el de Santpedor podria sortir amb Valdés, Puyol, Piqué, Fontàs, Busquets, Xavi, Iniesta, Thiago, Cesc, Pedro i Messi. I a una banqueta i a l'altra encara hi quedarien Cuenca o Canal.

stats