Esports 26/03/2013

Messi pot igualar Maradona aquesta nit contra Bolívia

El blaugrana, amb 32 gols, està a només dos del Pelusa

Pol Frias
2 min

Barcelona.L'Argentina de Leo Messi s'enfronta aquesta nit (21 h / Esport3) a Bolívia amb la intenció de deixar gairebé segellada la seva classificació per al Mundial del Brasil 2014. A més, el partit podria servir perquè el crac blaugrana igualés en la taula de golejadors el mite argentí, Diego Armando Maradona. Messi, amb 32 gols amb l' albiceleste , està a només dues dianes de les 34 que va marcar el Pelusa amb la selecció. Si aconsegueix superar-lo, Messi igualarà Hernán Crespo, que en va fer 35. Una mica més lluny, però, li quedarà, encara, el màxim realitzador de tota la història de la selecció, Gabriel Batistuta, amb 56 gols. No obstant, amb només 25 anys, Messi està destinat a convertir-se, tard o d'hora, en el màxim golejador de l'Argentina. El blaugrana, a més, ha aconseguit deixar enrere les dures crítiques que fa un temps havia de suportar quan jugava amb el seu país, i ja s'ha convertit en l'autèntic líder d'una selecció que espera, 28 anys després, tornar a guanyar un Mundial. De moment, la seva presència està, pràcticament, garantida.

A banda dels rècords golejadors, el blaugrana ja és dins del selecte grup dels deu jugadors que més partits han disputat amb l'Argentina. I és que tot i la seva joventut, Messi ja ha participat en un total de 78 partits. El també blaugrana Javier Mascherano n'ha disputat nou més, 87. El jugador que lidera aquesta llista és l'incombustible Javier Zanetti, que compta amb un total de 145 internacionalitats als seus 39 anys, i encara està en actiu.

La selecció argentina, que lidera les eliminatòries de classificació per al Mundial 2014, arriba a La Paz amb la intenció de deixar pràcticament tancada la seva classificació. I és que tot i que una victòria no li asseguraria matemàticament la plaça, li permetria superar el cinquè classificat, com a mínim, en 13 punts a falta que se'n juguin 15. Amb el Brasil ja classificat automàticament -perquè n'és l'organitzador- per al Mundial 2014, les altres nou seleccions sud-americanes es disputen les quatre places que donen accés directe a aquesta cita, mentre que el cinquè jugarà una eliminatòria de repesca contra la selecció de l'Àsia que també li toqui disputar aquesta eliminatòria.

stats