LA XIFRA
Esports 02/02/2012

Messi ha fallat set penals, quatre a la Copa

Albert Solé

BARCELONA.Leo Messi va fallar ahir a Mestalla el segon penal de la temporada 2011/12, i que hauria sigut quasi definitiu per encarrilar el partit d'anada de les semifinals de Copa. El primer penal errat va ser contra el Sevilla, en un partit de Lliga al Camp Nou, i que va acabar 0-0. Javi Varas li va aturar la pena màxima en l'últim minut del partit, i Diego Alves ahir va fer el mateix al minut 55 de partit.

Aquesta temporada Messi ha llançat sis penals en totes les competicions, dels quals n'ha convertit quatre i n'ha errat dos. En tota la seva carrera al Barça el crac argentí ha fallat un total de set penals, i curiosament més de la meitat els ha fallat a la Copa del Rei (4) -incloent-hi el d'ahir-, dos a la Lliga i un a la Lliga de Campions. A més, dels set penals fallats per Messi, sis els ha aturat el porter, i un va anar als núvols. Aquest era el segon penal que Messi li xutava a Diego Alves, el primer el va marcar.

Diego Alves, l''aturapenals'

Quan un penal no es transforma l'errada principal és del jugador que el xuta, però si el porter l'atura també cal atribuir-li part del mèrit. Diego Alves va aturar el xut de Messi des dels 11 metres, i d'aquesta manera continua alimentant la seva fama d' aturapenals . De fet, des que el porter brasiler juga a la Lliga espanyola -des del 2007 a l'Almeria, i aquest estiu fitxa pel València- li han xutat 19 penals en contra, i ell n'ha aturat 11 (un 58%), dos han anat fora de la porteria, i només ha encaixat 6 gols des dels 11 metres. Una xifra espectacular que diu molt de la seva eficàcia en aquesta faceta del joc.