Esports 25/04/2012

Messi falla un penal decisiu i completa sis dies per oblidar

Natalia Arroyo
2 min
Un aficionat del Barça capcot després de l'empat.

BARCELONALeo Messi fa anys que viu acostumat a ser l'home de la portada en les nits decisives. Avui ho tornarà a ser, però per motius ben diferents als que acostumen a alçar-lo a la glòria. L'argentí va fallar un penal que hauria classificat el Barça contra el Chelsea i va completar un partit força decebedor.

Com ja havia passat a l'anada a Stamford Bridge, va quedar anul·lat per l'engranatge defensiu del Chelsea, que omplia de cobertures cada camí que l'argentí intentava traçar en direcció a la porteria de Cech. Només va aparèixer quan va poder connectar amb Alexis en la primera fase del partit, quan el Chelsea encara jugava amb onze. Amb la superioritat numèrica del Barça, curiosament, va ser quan Messi va perdre protagonisme. Sense trobar el lloc, va caminar, com sempre, però sense màgia, sense electricitat.

Messi no és el culpable de l'eliminació del Barça a la Champions, però el fluix paper de l'argentí en els dos partits contra els blues i la seva frustrant desaparició en el clàssic el condemnen a viure la setmana més negativa de l'era Guardiola.

No és un especialista

El travesser va repel·lir el xut sec del crac blaugrana en un moment decisiu del partit i amb la possibilitat de posar un 3-1 que hauria dut el Barça a Munic. Els penals només els falla el valent que els xuta i per això Messi té l'honor d'haver errat vuit penals amb la samarreta del Barça. En concret, aquesta temporada és el tercer penal que falla.

Contra el Sevilla, amb 0-0 al marcador i després d'un partidàs de Javi Varas, l'argentí no va saber marcar des dels onze metres i el Barça va quedar-se amb un empat sense gols frustrant.

L'altre penal fallat per Messi va ser a Mestalla en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. En aquell cas, però, no va enviar la pilota al pal sinó que va ser el porter Diego Alves qui va impedir que la pena màxima acabés en gol.

stats