COPA DEL REI
Esports 26/05/2012

Messi i Pedro brillen en la final de Guardiola

Leo Messi va marcar un dels gols de la final i situa en 73 el nou llistó golejador en una temporada, mentre que Pedro, actiu i eficaç, va recuperar la seva millor versió. Tots dos van ser decisius al Calderón.

Natalia Arroyo
2 min
Leo Messi celebra el seu gol d'ahir al Calderón, que és el 73è que ha marcat aquesta temporada.

BARCELONA.Leo Messi feia cinc partits de Copa del Rei que no marcava, però, fidel al seu caràcter guanyador i protagonista, va aparèixer en el millor dels escenaris per tornar a conduir al Barça a un altre títol. El 14è de l'era Guardiola. En l'últim partit del de Santpedor com a tècnic del primer equip del Barça, Messi va voler aparèixer i escriure la seva pàgina particular. Bèstia competitiva com cap altra, el davanter blaugrana va signar el 0-2 ahir al Vicente Calderón, aprofitant una excel·lent passada interior d'Andrés Iniesta, per situar en 73 el nou llistó golejador en una mateixa temporada.

Nou rècord golejador

Des de Madrid es continua insistint que la Pilota d'Or ja té amo, Cristiano Ronaldo, pel paper decisiu del portuguès en la Lliga guanyada pel Reial Madrid, però amb l'actuació d'ahir de Messi, l'argentí vol carregar-se aquest discurs pro-Cristiano. Messi va marcar el seu tercer gol a la Copa aquesta temporada, després d'haver-ne fet dos a l'Osasuna. No va jugar contra l'Hospitalet i va quedar-se sense marcar en l'eliminatòria amb el Reial Madrid a quarts de final i amb el València a les semifinals. En total n'ha marcat 73 aquesta temporada (50 a la Lliga, 14 a la Champions, 2 al Mundial de Clubs, 1 a la Supercopa d'Europa i 3 a la Supercopa d'Espanya, a més dels 3 de la Copa del Rei).

Messi va trobar espais per combinar amb els seus socis habituals, va tenir temps i marge per poder aixecar el cap i traçar les seves habituals diagonals per trepitjar l'àrea i generar perill. Còmodament instal·lat a la mitja punta i alliberat de les baralles entre centrals, una feina que li feien Alexis i Pedro amb les seves diagonals cap a dins, va exhibir la seva potència amb conduccions que l'Athletic només va poder frenar amb faltes per darrere.

Pedro torna a fer de Pedro

Però si Messi va poder moure's amb tanta llibertat i en zones relativament poc poblades va ser, entre altres coses, perquè Pedro va tornar a fer de Pedro. El canari, actiu des de la banda, profund en els desmarcatges i elèctric en la pressió, va culminar amb dos gols decisius un final de temporada magnífic.

És cert que l'actual no ha sigut la millor temporada de Pedro, però quan tothom posava en dubte la seva qualitat i, fins i tot, la seva professionalitat per una cadena de lesions que l'interrompien constantment, ell ha resorgit per demostrar a Guardiola que no es va equivocar donant-li protagonisme en el seu projecte. El canari és qui és gràcies a Guardiola, però Guardiola sempre ha reconegut que el seu èxit és el que és, també, per jugadors com Pedro.

Els seus dos gols d'ahir són la millor mostra del que en aquests quatre anys ha ensenyat el canari: olfacte únic per detectar l'errada i per ocupar les zones adequades en els moments oportuns (0-1) i precisió freda i habilitat tècnica per atacar una pilota i rematar lluny de l'abast del porter (0-3).

stats