MUNDIAL DE CLUBS
Esports 17/12/2011

Messi i Neymar, els noms propis d'una final com Déu mana

Toni Padilla
3 min
Messi i Neymar, els noms propis d'una final com Déu mana

YOKOHAMA"Aquest nen malcriat no es pot comparar amb Messi", deia Maradona fa pocs mesos quan la premsa brasilera li va preguntar si el jugador del Santos podia ser el successor de l'argentí del Barça. Pocs mesos després, Messi i Neymar es trobaran cara a cara en la final d'un Mundial de Clubs que després d'unes semifinals fluixes viurà demà una final de primer nivell.

La FIFA, organitzadora del torneig, ha venut la imatge de Messi i Neymar com els grans atractius del Mundial. Es venen samarretes amb dibuixos dels dos plegats i bufandes amb els seus noms i tots dos hi han dit la seva en el programa oficial del partit. Neymar va colpejar primer amb el seu espectacular gol al Kashiwa, i Messi s'hi va tornar amb un bon partit contra l'Al-Sadd, en què només va faltar el gol. Ahir l'argentí va treballar al gimnàs. Neymar va viure el primer entrenament a Yokohama a l'estadi del Kasawaki Frontale, després d'haver arribat dijous des de Nagoya en tren bala. El davanter, però, va acostar-se a l'estadi Nissan per veure en directe el Barça, tot i que després de 70 minuts de partit ja va marxar.

"El Barça és el millor equip del món, i Messi el millor jugador. El que fa ell és el que vull fer jo", admet Neymar sense problemes. Perseguit per l'eterna fama de ser un nen dolent, Neymar reparteix rialles amagat darrere del seu barret de llana i dels grans a la cara que delaten la seva joventut. Després de mesos en què el seu nom sona per fitxar pel Barça o el Madrid, Neymar no deixa de lloar el Barça i Messi, que aquests dies ha treballat molt motivat. Amant dels reptes, Messi vol guanyar el Mundial de Clubs i deixar clar que ell és el millor jugador del món, tot i que admet que "Neymar és un jugador espectacular, de gran qualitat", en declaracions a la FIFA.

"Aquest és un dels partits de la nostra vida", deia ahir el lateral Danilo, autor d'un dels gols dels peixe a les semifinals. "Sabem que el Barça és un equip meravellós, però estem segurs de les nostres opcions. Amb l'ajuda de Déu podem guanyar", afegia el ja internacional brasiler. "Messi és un jugador increïble, serà un repte per a nosaltres", va comentar el porter Rafael després de l'entrenament del seu equip, un Santos que no aspirava a ser el millor equip del món des del 1963, quan Pelé n'era l'estrella. "El partit del segle", afirmava la web del club ahir. "El Santos fa mesos que prepara aquest partit. Des que es va guanyar la Libertadores, aquest ha sigut l'objectiu. L'equip va arribar al Japó fa més de 10 dies", comenta el periodista Thiago Dias. De fet, el cos tècnic de Murucy Ramalho ha enregistrat tots els partits del Barça des que va guanyar la Champions. "L'equip lent que es va veure contra els japonesos no tindrà res a veure amb el que es veurà demà. És la final més important per al Santos des de Pelé. Guanyar la Libertadores es genial, però guanyar aquest Barça seria un èxit només comparable als títols dels anys 60", afegeix Dias.

Messi, com Pelé?

De fet, si Messi conviu amb les comparacions constants amb Maradona, Neymar viu amb les comparacions amb un Pelé que afirma que el brasiler és millor que Messi. La resposta l'hi va donar Maradona, que va afirmar que Pelé potser s'havia pres una pastilla que no tocava abans de dir-ho. Ara, tots dos -Maradona i Pelé- segueixen dient que ells encara són millors que les dues joves estrelles que han firmat un 2011 fantàstic, guanyant el principal títol continental i marcant en la final. Neymar va fer l'1-0 contra el Peñarol i Messi el 2-1 al Manchester United. Curiosament, qui els porta la contrària és Tostao, campió del món el 1970, que a les pàgines d' A Folha de Sao Paulo ha escrit: "L'estil de Neymar és més barroc, s'adorna més, com feia Maradona. Messi és més tècnic, clàssic i minimalista. Més com Pelé".

stats