L'INICI DE TEMPORADA
Esports 19/09/2011

Messi i Cesc es busquen, es troben i es tornen a buscar

Amb Cesc, Leo Messi ha trobat un nou soci per fer de les seves a l'àrea rival. Els dos futbolistes estan protagonitzant un inici de temporada demolidor de cara a porteria amb molts gols i assistències.

N. Arroyo / T. Padilla
3 min
L'abraçada del gol Cesc i Messi celebren junts un dels gols del Barça dissabte contra l'Osasuna al Camp Nou. L'argentí i el català participen en la majoria de les jugades que acaben amb celebració i, satisfets i feliços, es busquen sempre per festejar-les.

Barcelona.En només set partits oficials, Leo Messi i Cesc Fàbregas ja són la societat més letal del nou Barça de Guardiola. Entre tots dos acumulen el 54% dels gols de l'equip i, per mobilitat i triangulacions, són la principal preocupació dels equips rivals, com va constatar diumenge l'Osasuna de Mendilíbar, l'última víctima d'aquests dos amics que s'han retrobat per repetir al Camp Nou les entremaliadures que feien arreu de Catalunya i Espanya quan eren cadets l'any 2003.

El tècnic blaugrana fa dies que lloa la connexió natural que uneix l'argentí i el català, i l'explota amb plantejaments tàctics que multipliquen les opcions de combinació entre tots dos, però adverteix que al Barça "juguen tots" i que no poden fer-ho tot ells dos sols.

Sense mirar

És ben cert que ni poden ni podran, però la realitat estadística afirma que de les seves botes han nascut la gran majoria dels gols de l'equip. Han marcat 13 dels 24 gols del Barça i, amb onze assistències, quatre de Cesc i set de Messi, han participat activament en l'elaboració de les jugades més destacades. De fet, dels quatre gols que ha marcat Fàbregas, tres han vingut d'una passada de Messi. El crac argentí ha rebut tres assistències de l'exjugador de l'Arsenal en les nou ocasions en què ha perforat la xarxa.

Des del primer dia, i no fa ni dos mesos que tornen a entrenar-se junts al Barça com ho feien l'estiu del 2003 quan tenien 16 anys, Cesc ha reconegut que "Messi és una de les raons per les quals volia tornar al Barça" i que jugar al seu costat "ho fa tot més fàcil". Cada desmarcatge que inicia el d'Arenys, l'interpreta Messi per instint, sense aixecar la mirada de la gespa, sense necessitat d'avisar-se amb un crit. I passa el mateix quan és Cesc qui es vesteix de passador i és el de Rosario qui remata.

"És el millor jugador que he vist i veuré mai. En espais reduïts és el més bo, el més complet, el més tot. Jugar amb ell és un goig", afirma Cesc. Quan Messi diu que, a diferència de la sequera que pateix amb la selecció argentina, al Barça marca gols gairebé "sense voler", part de la culpa la té el seu nou aliat, que li ofereix noves rutes per trepitjar l'àrea rival.

Motivació extra

A finals de la temporada passada, i preguntat per la capacitat de no perdre l'ambició del seu equip després d'haver-ho guanyat absolutament tot, Guardiola va centrar en Messi bona part de la responsabilitat competitiva de l'equip. El secret era i és que "el Leo no s'avorreixi" i vulgui superar-se cada dia. Amb Cesc, Guardiola li ha donat un motiu més de motivació, un company per divertir-se sobre el terreny de joc, i l'argentí està responent amb unes actuacions brillants que estan millorant els seus registres personals. El repte, tractant-se del millor jugador del món, no és fàcil, però Messi ara marca gols amb més freqüència que mai, cada 63 minuts. L'any passat ho feia cada 98, i l'anterior cada 112.

També Cesc està millorant considerablement les seves xifres de cara a porteria i, amb un gol cada 62 minuts, no s'assembla en res al gunner que marcava cada 304 minuts la temporada passada, o cada 157 en fa dues. El català està rendint molt per sobre del que s'esperava d'ell, i fins i tot Guardiola reconeix estar sorprès per la ràpida adaptació que està tenint tant dins com fora del vestidor. "Encara ha d'aprendre a donar sentit a la seva mobilitat per no córrer per córrer, però té una anarquia que ens va molt bé", explicava. Un caos futbolístic que interpreta com ningú l'ànima més anàrquica del Barça, Messi. Perquè Cesc és, amb el permís d'Iniesta, Xavi o Thiago, qui el complementa més bé.

stats