EXIGENT CALENDARI DEL BARÇA I EL REIAL MADRID
Esports 22/01/2011

Mes i mig de vertigen en què les rotacions seran claus

El Barça no tindrà descans en aquestes properes set setmanes. Amb gairebé un partit cada quatre dies, els blaugranes hauran de fer front a 13 partits en 51 dies. I al Reial Madrid li passarà el mateix.

Nuria García
3 min
Champions, Santiago

BarcelonaEl calendari és exigent, molt exigent, i més quan se segueix viu en les tres competicions: Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei. Durant l'inici del mes de gener, en què els equips s'han jugat ser a les semifinals de la Copa del Rei i el Barça ha lluitat per mantenir el liderat i les distàncies a la Lliga, la competició europea ha donat un respir al Barça i al Reial Madrid. A partir del febrer, però, tornarà a sonar la música de la Champions al Camp Nou i al Santiago Bernabéu. Així doncs, entre la Lliga (que, a més, guarda com a sorpresa una jornada entre setmana el dia 2 de març, que enfrontarà el Barça contra el València a Mestalla, i el Reial Madrid contra el Màlaga a casa), les semifinals de la Copa del Rei -el Barça contra l'Almeria i el Reial Madrid contra el Sevilla- i la Lliga de Campions -que enfrontarà els blaugranes amb l'Arsenal i els blancs amb l'Olympique de Lió-, tant el Barça com el Reial Madrid hauran de jugar entre 12 i 13 partits en els propers 50 dies.

Aquest proper mes i mig, en què els dos conjunts portaran un ritme frenètic de competició que farà que no tinguin gaires estones de descans -gairebé serà jugar un partit i començar a preparar el següent-, serà un moment clau de la temporada, en què caldrà no decaure per poder arribar al mes d'abril amb opcions en les tres competicions. I per aconseguir-ho, una de les claus serà gestionar els minuts que acumulen els integrants de les plantilles. El tècnic del Barça, Pep Guardiola, ha dit en moltes ocasions que necessitarà a tots els jugadors a punt, tots motivats, per afrontar aquest tram de l'any. Amb un partit cada quatre dies, els dos entrenadors, Pep Guardiola i José Mourinho, hauran de començar a fer rotacions per evitar el cansament dels teòrics titulars dels dos equips. En aquests mes i mig llarg, els dos tècnics hauran de demostrar els seus dots de gestió de la plantilla.

Pedro i Cristiano, 29 partits

Des de finals del mes d'agost, quan va començar la Lliga, els dos conjunts, tant el Barça com el Reial Madrid, han jugat més de trenta partits oficials aquesta temporada -31 per ser més concrets-, i en les dues plantilles hi ha vuit jugadors que, ara per ara, han jugat 25 partits o més. Del Barça, Alves, Piqué, Xavi, Villa, Iniesta, Keita i Pedro; i del Reial Madrid, Casillas, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di María, Cristiano Ronaldo i Benzema. En les tres competicions, els dos futbolistes que més cops han vestit la samarreta dels seus equips -un total de 29- són Pedro, per part blaugrana, i Cristiano Ronaldo, per part blanca.

Curiosament el davanter portuguès del Reial Madrid és, juntament amb el seu company Iker Casillas, l'únic jugador de les dues plantilles que ha jugat tots els minuts possibles a la Lliga: 19 partits, 1.800 minuts. Els dos futbolistes del club blanc, però, sí que han pogut descansar en alguns dels enfrontaments de la Lliga de Campions o de la Copa del Rei.

Pel que fa a minuts disputats de cada plantilla, entre els quatre jugadors amb més presència a la Lliga sobre el terreny de joc en trobem un de cada equip. Pel que fa al Barça, el porter Víctor Valdés encapçala la classificació amb 1.785 minuts, per davant d'Andrés Iniesta (migcampista), amb 1.667 minuts, de Dani Alves (defensa), amb 1.566 minuts, i de David Villa (davanter), 1.550 minuts.

Al Reial Madrid, el porter Iker Casillas i el golejador Cristiano Ronaldo tenen l'honor de compartir rècord, amb 1.800 minuts jugats a la Lliga. Per darrere seu hi ha el migcampista Xavi Alonso, amb 1.704 minuts, i Marcelo (defensa), amb 1.617 minuts.

stats