Futbol femení
Esports 26/06/2013

Més baixes que altes en els primers moviments de fitxatges al futbol femení català

En els últims dies, l'Espanyol perd Mariajo Pons, Maripaz Vilas i Sandra Vilanova; el Llevant Les Planes, Sonia Zarza i Paula Nicart, i el Barça, Olga Garcia

Natalia Arroyo
2 min
Olga Garcia, en una jugada contra l'Arsenal en el partit de Champions

BarcelonaEl mercat de fitxatges del futbol femení segueix movent-se per ajustar les plantilles abans de tancar el mes de juny. De moment, però, els quatre clubs catalans estan confirmant abans les baixes que les altes. Tot i així, les reunions per incorporar jugadores no paren i en els pròxims dies s'esperen novetats.

Qui més activitat està tenint als despatxos és l'Espanyol. A les baixes ja conegudes de fa una setmana (Vanesa Gimbert; Ana Romero, 'Willy'; Sara Monforte, i Silvia Meseguer), s'han afegit en les últimes hores les de la portera Mariajo Pons, la davantera Maripaz Vilas i la migcampista Sandra Vilanova. Les dues primeres, a més, ja s'han compromès amb el València per a la pròxima temporada, on també jugarà Monforte.

Pel que fa al capítol d'altes, el club blanc-i-blau ja s'ha assegurat l'arribada de l'extrem esquerrana Sonia Zarza, procedent del Llevant Les Planes, a més de la portera del Prainsa Saragossa, la portuguesa Jamila Marreiros. La setmana passada ja va fer-se oficial el fitxatge de Paloma Fernández del Torrelodones. A més, l'entitat ha confirmat la continuïtat de Débora García, Andrea Pereira, Núria Mendoza, Carla Cotado, Alba Pomares, Claudia Montiagut i Sonia Matias.

El Barça, que té lligades diverses futbolistes per renovar la plantilla però encara no ha concretat cap alta, també ha vist com algunes de les seves jugadores han fitxat per altres clubs en les últimes hores. Leila Ouahabi reforçarà el lateral esquerre del València i Olga Garcia també va a València, però per jugar al Llevant. A més, els blaugranes tenen les baixes d'Esther Sullastres, Alba Aznar i Flor Quiñones, a més de la de Mely Nicolau, que penja les botes.

El Llevant Les Planes és un altre dels clubs que, de moment, està tenint més activitat en les sortides que en les arribades. Sonia Zarza marxa a l'Espanyol i Paula Nicart ja ha confirmat que deixa l'entitat. La central està en converses amb el seu nou club, però encara no ha tancat l'acord. Per reforçar l'equip, les de Sant Joan Despí han fixat pel Girona i per altres equips de la Segona Divisió femenina.

El Sant Gabriel, que va descartar mitja plantilla a final de curs, està en procés de tancar els nous fitxatges, que ja té molt avançats. De moment, ja ha concretat qui serà el seu nou tècnic: serà Dani Limones, del Rayo Vallecano.

stats