Esports 30/06/2013

Els Mercedes es proclamen reis de la 'pole'

M.m.
1 min
Lewis Hamilton va aconseguir  el millor temps a Silverstone. Nico Rosberg, el seu company d'equip, l'acompanyarà a la primera fila de la graella.

El d'avui serà el vuitè Gran Premi de Fórmula 1 de la temporada, i el cinquè en què un pilot de l'escuderia Mercedes surt des de la primera posició de la graella. Lewis Hamilton ( poleman ) i Nico Rosberg van ser els més ràpids en una sessió de qualificació marcada pels problemes a les escuderies Lotus, Ferrari i McLaren.

De fet, és la tercera vegada aquest any que les fletxes de plata monopolitzen la primera línia de la graella, si bé aquesta superioritat a una volta no acaben de completar-la a la cursa, ja que només han pogut guanyar una prova, la de Mònaco, on els avançaments són pràcticament impossibles. Els cotxes són ràpids però degraden massa els pneumàtics. Un mal que encara no han pogut resoldre.

La cursa al traçat britànic de Silverstone (14 h, TV3 i A3) començarà amb el líder, Vettel, a la tercera posició, i el perseguidor Fernando Alonso (segon al Mundial, a 36 punts de l'alemany) a la desena. L'asturià de Ferrari va superar la Q1 i la Q2 pels pèls, però no va tenir opció a la tanda definitiva.

stats