Esports 10/01/2011

"Som la Meca del futbol gràcies a Iniesta"

Blaugrana "Els nens ara es fan tots del Barça, amb el temps el poble serà més culer" Assetjat a casa seva "S'ha convertit en un fenomen mediàtic tan gran que al poble se'ns ha escapat de les mans"

Albert Solé
2 min
Ángel Salmerón a l'entrada del poble. Fuentealbilla està situat a la comarca de la Manchuela, i té només 1.800 habitants.

Fuentealbilla torna a estar revolucionada. Des del gol d'Iniesta a la final del Mundial el poble viu en un núvol. En els dies previs a l'entrega de la Pilota d'Or ningú parla de res més al poble.

El fenomen Iniesta no ha parat de créixer.

El fenomen va començar fa molt. Si ens remuntem en el temps, l'any 1996 jo li vaig donar com a alcalde la primera placa de reconeixement quan va fitxar pel Barça, amb 12 anys. I a partir d'aquí tot han estat èxits: amb les seleccions espanyoles inferiors, amb el Barça, l'Eurocopa, el Mundial... I ara la Pilota d'Or, increïble.

Si li donen avui la Pilota d'Or, Iniesta haurà tocat sostre?

L'hi donaran, n'estic segur. A més, jo sempre dic que l'Andrés no deixa de sorprendre'ns i que sempre hi ha alguna cosa més. Ell ja ens ha ho donat tot, i no deixa d'aconseguir coses.

Com a alcalde, com calibra l'impacte mediàtic i econòmic d'Iniesta per Fuentealbilla?

Ell ens ha posat en el mapa, tot Espanya coneix Fuentealbilla i ell s'ha encarregat de promocionar-lo. Fins i tot va fer que tot el Camp Nou digués "Fuentealbilla" després que ell digués "Viva". I pel que al turisme, aquest estiu ha estat una bogeria, això ha estat com la Meca del futbol. Andrés està a la cúspide i ha convertit Fuentealbilla en un lloc de pelegrinació, sobretot des de Catalunya. I el 30 de juliol li vam fer una rebuda oficial al balcó de l'ajuntament del poble. Va ser espectacular, hi havia 7.000 persones, crec que mai havíem rebut tanta gent, i som un poble de 1.800 habitants.

M'han dit que quan l'Andrés ve al poble quasi no pot anar pel carrer per la gent que el segueix i que l'esperen davant de casa seva?

És el preu de la fama. Això no ho fa la gent del poble, ja que per a la gent d'aquí ell és un més, el saluden, però pot anar a jugar a pilota, al frontó, a fer l'aperitiu... Però esclar, ell s'ha convertit en un fenomen mediàtic tan gran que al poble se'ns ha anat de les mans. Som un poble petit que rep tanta gent, que sí que és cert que patim una mica d'assetjament; però és el preu que s'ha de pagar.

Quan van decidir posar-li "Andrés Iniesta" a un carrer?

Va ser durant l'Eurocopa, quan van arribar a les semifinals ja vam decidir que passés el que passés s'ho mereixia perquè ja havia fet història, amb el Barça i amb la selecció. I com que tenia la casa a mig construir, vam decidir posar el nom al carrer on és, i la casa és el número 1. Ell no ho hauria demanat mai, però ho ha assumit perquè és un gest del poble cap a ell. És l'única persona nascuda a Fuentealbilla que té el nom a un carrer.

Fuentealbilla és més del Barça ara que abans?

Una mica sí, però la gent no canvia d'equip així com així, i la majoria encara és del Madrid. El seu tiet Andrés és molt merengue i no ho pot evitar, però esclar, és fan del seu nebot a mort. Alguns sí que han canviat, però pocs. Ara, els nanos que surten de l'escola ja són tots del Barça, i amb el temps la majoria del poble serà blaugrana, segur.

stats