MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 12/06/2013

McLaren toca fons

L'escuderia trenca al Gran Premi del Canadà una ratxa de 64 curses sumant punts

Nuria García
2 min
Jenson Button, pilot de McLaren, durant el Gran Premi del Canadà.

BarcelonaMcLaren ja ha començat a pensar en la temporada vinent, tot i que només s'han disputat set curses de les dinou que completen el Mundial de Fórmula 1. L'escuderia de Woking va tocar fons el cap de setmana passat durant el Gran Premi del Canadà. Els seus pilots, Sergio Checo Pérez i Jenson Button, no van fer una bona sessió d'entrenaments oficials -Pérez va ser 12è i Button 14è- però esperaven millorar a la cursa, cosa que no va arribar a passar. "Mai havia estat tan content de baixar del cotxe. És molt dolorós estar així. La diferència amb els del davant és enorme", va assegurar Jenson Button, decebut.

De fet, ni ell ni el seu company van aconseguir acabar entre els deu primers -Pérez va acabar 11è i Button 12è-, i per tant es van quedar sense sumar cap punt. D'aquesta manera McLaren va tancar una ratxa de 64 curses consecutives sumant punts. "És trist que s'hagi acabat la ratxa, però això no ens preocupa. El motiu pel qual estem frustrats és perquè no vam fer millor feina", va apuntar el cap d'equip, Martin Whitmarsh. D'alguna manera, era una cosa que s'intuïa que passaria, ja que l'escuderia de Woking està signant una de les pitjors campanyes -és sisena en la classificació de constructors, superada per Force India i pressionada per Toro Rosso.

L'inici de temporada ha estat bastant modest per a McLaren, que ha vist que el desenvolupament del seu monoplaça no és tan ràpid com esperava i que a causa d'això els resultats no arriben. De fet, al Canadà van aconseguir portar novetats, però les peces no van funcionar. "És un d'aquells caps de setmana en què a més de no tenir un cotxe ràpid alguna cosa no ha estat al seu lloc", va comentar Whitmarsh després de la cursa canadenca.

Doblats per Hamilton

Per si amb la decepció per quedar-se sense cap punt al circuit Gilles Villeneuve no n'hi hagués prou, els responsables de l'escuderia de Woking van veure com Lewis Hamilton -un pilot que es va formar a l'escuderia britànica i que l'estiu passat va decidir marxar-ne i fitxar per Mercedes- va doblar els dos pilots de McLaren. "És com si fóssim en una categoria diferent. No crec que siguem al podi a Silverstone, però hauríem de poder estar als punts: aquest hauria de ser el nostre objectiu", va reflexionar Button, que espera revifar en les pròximes curses.

stats