Esports 01/08/2011

Mazinho: "Thiago encara ho farà millor"

Estiu "Per a ell és fantàstic, perquè ha guanyat l'Eurocopa sub-21 i ha renovat amb el Barça" Cesc "Si fitxa, arriba un futbolista increïble. Si jugues al Barça ja saps que sempre hi haurà grans jugadors al voltant"

Toni Padilla
3 min
Mazinho el dia que el seu fill va renovar amb el Barça. A la dreta, Thiago a Washington.

Mazinho (Santa Rita, Brasil, 1966) va ser campió del món amb el Brasil el 1994, quan era un dels grans exponents d'un estil de jugador brasiler diferent: ordenat, metòdic i fred. Mazinho va triomfar a Espanya (València i Celta) i aquí s'han criat els seus dos fills. Ara veu com Thiago Alcántara s'està convertint en un dels jugadors joves més admirats gràcies als gols que està marcant amb la samarreta del Barça durant aquesta pretemporada. Després d'uns mesos en què no estava clar si Thiago continuaria vestint de blaugrana, la família del jugador respira tranquil·la.

El seu fill Thiago s'ha convertit en el gran protagonista de l'inici de temporada del Barça, amb els seus gols. Com ho viu la família?

Amb satisfacció. Per a en Thiago és un estiu fantàstic, que va comença amb l'Europeu sub-20 que va guanyar amb Espanya. I ara la gira amb el club en què ell sempre ha volgut triomfar. El seu somni era renovar i fer-se un lloc en el primer equip, i les coses van en aquesta direcció, per sort per a tots.

Quin podria ser el futur del jugador a curt termini?

Caldrà veure-ho, però el seu lloc és el primer equip, en què per tenir minuts haurà de lluitar amb alguns dels millors jugadors del món, de qui pot aprendre molt. Thiago ho té tot per ser un gran futbolista i és al lloc ideal per seguir evolucionat. Crec que encarà ho farà millor.

Molts clubs anglesos, com el Chelsea i el Manchester United, s'han interessat en ell durant els últims mesos. Per l'estil que té, hauria triom fat a la Premier?

Sí, segur. A Europa les grans lligues poden ser diferents, però cada cop menys. Thiago té la disciplina tàctica que ha après al Barça i físicament és fort, per la qual cosa ho hauria fet realment bé a Anglaterra. Un jugador amb la capacitat de concentrar-se i la visió de joc de Thiago sempre pot fer-ho bé en qualsevol lliga. Però la seva prioritat sempre ha estat ser jugador del Barça. És on vol jugar i nosaltres li donem tot el suport del món. De fet, estem contents amb el club, perquè la premsa parlava de fitxatges i nosaltres sabíem que grans equips europeus estaven interessats en ell, però el club va oferir-li la renovació perquè creu en ell i sabia de la fidelitat de Thiago. Ell sempre ha deixat clar que la seva prioritat és el Barça. S'hi sent molt bé, al club. No tenim cap queixa del Barça. Quan vam escollir que deixés Galícia vam pensar en el Barça perquè oferia un gran lloc per créixer, i el Barça no ens ha fallat. Per això també vam creure que seria bo per a en Rafa, el seu germà. Va venir a veure el seu germà i també es va enamorar de La Masia.

S'havia arribat a dir que potser un dels seus defectes era el caràcter. Que era orgullós o que li faltava modèstia. Realment és així?

No, no ho és. És un noi molt centrat i molt tranquil. Sap perfectament on està. Té moltes ganes d'aprendre i de créixer com a jugador. Confia en les seves possibilitats, però sap que encara li queda molt a fer i que la competència és molt forta al Barça. Potser per l'estil de joc la gent pensa que és un xulo, però no ho és, podeu creure'm. No podem jutjar un jugador per la seva aparença, cal conèixer com és.

Una de les grans preguntes que es fa tothom és què passaria si finalment Cesc Fàbregas fitxa pel Barça. Podrien jugar junts? Tallaria la línia de progressió del seu fill?

Primer caldrà veure què passa. Si Cesc fitxa pel Barça, arriba un jugador increïble, però ja et deia que si jugues al Barça saps que sempre hi haurà grans jugadors al teu voltant. Però el meu fill és molt competitiu, lluita fort i mai no es rendeix. Crec que no hi ha cap problema amb el fet que Thiago jugui en una plantilla amb homes importants com pot ser Cesc. Aquí sempre hi ha grans jugadors i cal lluitar i treballar.

L'estil de joc de Thiago no s'assembla gaire al que tenia vostè. El recordem com un futbolista més fred, ordenat, de contenció...

Era el meu rol. En els equips en què vaig jugar calia un jugador que fes això i em va tocar. Però de petit era com ell, i volia tocar més la pilota, fer gols i donar assistències.

stats