MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 25/06/2011

Maverick s'entesta a fer història

Nuria García
1 min
Maverick Viñales va ser per segon cop consecutiu el més ràpid en la jornada d'entrenamens oficials.

BarcelonaTot just dimarts Maverick Viñales acabava els exàmens de quart d'ESO al seu institut de tota la vida, el Cap Norfeu de Roses. A partir d'aquell dia, Maverick va començar unes vacances relatives, esclar, perquè l'endemà viatjava fins a Holanda per tornar a pujar a la moto. I si els estudis li estan anant bé -de fet, vol estudiar per ser notari-, el seu primer any al Mundial li està anant de meravella. No havia trepitjat la meitat dels circuits, però els assimila a una velocitat impressionant, cosa que li permet lluitar amb els millors.

Ahir, a Assen, el traçat conegut com la Catedral, va aconseguir la seva segona pole consecutiva i avui té l'opció de coronar-se. Amb pluja o sense. Tant li és. Sense Nico Terol, líder del Mundial, per culpa d'una lesió al dit que li impedirà participar en la cursa, Maverick podria retallar distàncies amb els pilots capdavanters i apropar-s'hi en la lluita pel Mundial. I és que la seva progressió ha estat meteòrica: en pocs dies ha deixat de ser una promesa per ser una de les figures del present i futur de la categoria dels 125 cc.

Simoncelli i Bradl, al davant

En la categoria reina, la pole va ser per a Marco Simoncelli. L'italià, que acostuma a fer bons cronos en els entrenaments, espera poder pujar al podi per primer cop aquest any. Lorenzo, amb problemes, no va poder passar de la quarta posició. A Moto2, Stefan Bradl va marcar la seva sisena pole aquesta temporada, mentre que Marc Márquez va aconseguir una segona posició que avui li permetrà lluitar per la victòria. Elena Rosell, per la seva banda, va caure als lliures i no va poder classificar-se per a la cursa.

stats