MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 26/06/2011

En Maverick, rere les passes d'en Marc

Nuria García
3 min
En Maverick, rere les passes d'en Marc

BarcelonaCom dues gotes d'aigua. Maverick Viñales i Marc Márquez han calcat en les últimes quatre curses del Mundial els seus resultats (dues primeres posicions, Le Mans i Assen; una segona, Montmeló, i una retirada, Silverstone). Un a 125 cc i l'altre a Moto2, tots dos debutants aquesta temporada i tots dos passant de promeses a figures de les seves respectives categories en només set curses. Ahir, a Assen, a la catedral, el petit va aconseguir el seu segon triomf, després del que va aconseguir a Le Mans. I Márquez, que al circuit francès també va pujar al caixó més alt del podi per primer cop a Moto2, també va repetir ahir.

Maverick Viñales no busca -ni vol- referents. Però la comparació comença a ser complicada d'evitar. Ahir a Assen, tots dos van fer unes curses molt intel·ligents. A 125 cc, Maverick Viñales va triar el moment oportú per donar gas, separar-se dels seus rivals i esperar, pacient des de la primera posició, que direcció de cursa donés per finalitzat el gran premi quan faltaven set voltes per al final a causa de la pluja, ja que la cursa s'havia declarat en sec -si es completen dues terceres parts de la cursa, es pot donar per finalitzada, com va passar ahir-. Al podi, igual que l'any passat per aquestes dates, es va poder veure un català celebrant el seu triomf amb una llauna de beguda energètica -el 2010 va ser Márquez-. I és que Viñales només té 16 anys i poder celebrar els podis ruixant-se amb cava encara li queda lluny. Márquez, per la seva banda, ja té els 18 i pot remullar-se amb aquesta beguda escumosa. Però només des d'aquesta temporada. Per poder-ho fer ahir, també va haver de pensar abans d'actuar. I igual que amb en Maverick, la pluja també es va alinear al costat d'en Marc. Va ser a set voltes del final i amb pluja quan Márquez, ja ocupant la primera posició, va començar a distanciar-se de Sofuoglu i de Smith, anant-se'n tot sol i sense dubtar fins a la victòria final.

A MotoGP la sorpresa la va fer saltar Ben Spies. L'americà de Yamaha va col·locar-se primer a l'inici i ja no va abandonar aquesta posició. Així, Spies va aconseguir la seva primera victòria a MotoGP, compartint podi amb Stoner i Dovizioso, que es van conformar amb la segona i tercera posicions a l'espera que el cap de setmana que ve, a Mugello, Dani Pedrosa ja els torni a fer companyia, un cop recuperat de la seva lesió a la clavícula.

Un altre embolic amb Simoncelli

Des de l'inici del campionat, Marco Simoncelli ha estat assenyalat al pàdoc com un pilot agressiu. Tot i que ell s'entesta a negar-ho, en les últimes quatre curses ja acumula dues caigudes que han provocat, de retruc, que un altre pilot vagi per terra. A Le Mans li va passar amb Pedrosa (es va trencar la clavícula) i ahir va tornar a fer de les seves. Aquest cop va anar a topar amb el pilot que més li ha criticat el seu estil i li ha demanat que canviï: Jorge Lorenzo. En la primera volta, l'italià el va avançar per l'interior. Massa forçat. Tant, que no va poder acabar la maniobra, va caure i va arrossegar Lorenzo. No va rebre cap sanció, però tampoc el perdó del mallorquí. "Si fos de la comissió de seguretat, li retiraria la llicència durant diverses curses", va sentenciar Lorenzo, que va acabar sisè.

stats