FÓRMULA 1
Esports 01/11/2011

Massa i Hamilton, una enemistat que es remunta al 2008

Nuria García
2 min
El pilot de Ferrari Felipe Massa surt del traçat del circuit de Buddh durant el Gran Premi de l'Índia de diumenge.

No està sent una temporada tranquil·la per a Lewis Hamilton i Felipe Massa. Els dos pilots, que fa temps que no es parlen, van tornar a tenir raons a la pista a l'Índia. A la volta 23 el britànic va intentar avançar per l'interior el brasiler, que va tancar-li la porta quan va veure que Hamilton tenia la posició guanyada. El Ferrari de Massa va impactar contra el McLaren, cosa que va obligar el britànic a entrar als boxs.

El xoc entre tots dos va provocar una investigació dels comissaris, que van decidir sancionar Massa amb un drive through. "Massa no em va deixar espai", afirmava Hamilton. I és que cada cop que els dos pilots es troben sobre la pista, salten espurnes. Aquest any ja han tingut problemes en sis ocasions, però la rivalitat entre els dos es remunta a la temporada del 2008, quan Hamilton va guanyar el seu primer i únic títol mundial.

Celebració de box a box

En l'última cursa del Mundial 2008, al Brasil, tots dos arribaven amb opcions de guanyar el campionat. Massa necessitava guanyar i que Hamilton quedés, com a molt, sisè. El brasiler, davant de la seva gent, ja celebrava el títol quan encarava l'última volta com a líder i amb Hamilton sisè. I mentre la família de Massa començava la festa al box de Ferrari, en l'últim revolt Hamilton va superar Timo Glock i va acabar cinquè. Les celebracions van passar, doncs, al box de McLaren. "Felicito Lewis. Ha fet un gran campionat i ha aconseguit un punt més que jo. Tots els que som aquí sabem que és molt dur ser pilot", apuntava Massa després d'aquella cursa. Però a partir de llavors, els dos pilots no se n'han perdonat ni una.

Aquesta temporada sembla que la seva rivalitat ha explotat. Tot va començar a Mònaco. Els dos van xocar i Massa va acusar el britànic d'haver-li "arruïnat la cursa". Hamilton va deixar anar, amb ironia: "Potser em sancionen perquè sóc negre". Tot just tres curses més tard, a la Gran Bretanya, en l'última volta, tots dos tornaven a coincidir en la lluita per la quarta posició. Hamilton va superar Massa i va fer que el brasiler acabés fora de la pista.

Semblava que la situació s'havia calmat, però la lluita es va reprendre a finals de setembre, a Singapur. Allà, els dos pilots van xocar tant als entrenaments com a la cursa, i Massa va explotar. "Bona feina", li va deixar anar amb ironia a Hamilton quan el britànic atenia els mitjans de comunicació del seu país. Ell s'hi va tornar, amb to amenaçador: "No tornis a tocar-me". La tensió va seguir creixent. En la següent cursa, a Suzuka, van tornar a topar i Massa, fart, va demanar a la FIA que sancionés Hamilton per "conducció agressiva".

Aquest diumenge es va viure l'enèsim capítol de la lluita entre el pilot de McLaren i el de Ferrari. Però aquest cop, a diferència d'altres, la sanció va ser per al brasiler.

stats