Esports 28/12/2010

Mas vol Esports un altre cop sota el paraigua de Presidència

Albert Solé
2 min
Artur Mas durant la presa de possessió d'ahir.

BarcelonaArtur Mas vol recuperar, com a president de la Generalitat, el control del departament d'Esports. Per aquest motiu, quan encara no se sap el nom de la persona que substituirà a Anna Pruna com a secretària general d'Esports, el que ja és segur és que el departament tornarà a dependre de Presidència, i no de Vicepresidència -una de les conselleries que desapareixerà-, com passava des que el segon tripartit es va repartir les àrees de govern, i Josep-Lluís Carod-Rovira va demanar els Esports. Curiosament, en els anys en què Artur Mas formava part dels governs de Jordi Pujol, Esports depenia de la conselleria de Cultura, i va ser Pasqual Maragall qui la va posar sota el seu paraigua.

El nom del nou secretari general de l'Esport encara és una incògnita que desvelarà el mateix Artur Mas en els propers dies. Perquè és Mas qui vol prendre aquesta decisió directament, malgrat que a l'últim secretari general de l'etapa CiU, Josep Maldonado, li agradaria influir-hi. De fet, a Maldonado li agradaria tornar al càrrec, però si no pot ser li agradaria designar la persona, però sembla que Mas vol fer-ho ell.

Els dos candidats més ben posicionats per ocupar el càrrec de secretari general de l'Esport són el director general del CAR de Sant Cugat, Francesc de Puig, i l'advocat de la secció de bàsquet del Barça Roman Gómez Ponti. De Puig té un perfil més veterà (61 anys) que Ponti, i és l'actual director general del CAR de Sant Cugat, tot i que fins al 1995 havia sigut regidor per CiU a l'Ajuntament de Manresa, i un home també molt vinculat al món del bàsquet a través de l'anomenat llavors TDK Manresa. Gómez Ponti és molt més jove, advocat de professió, i va formar part del Tribunal Català de l'Esport (TCE) durant molts anys, tot i que en va sortir enemistat amb la mateixa secretaria general de l'Esport, amb l'UFEC i amb Joan Laporta.

stats